Budapesten mutatkozik be az új lengyel futballkapitány, Paulo Sousa

2021. január 21. – 18:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kapitányt váltott a Lengyel Labdarúgó Szövetség, mert az elnök Zbigniew Boniek nem volt elégedett a játékkal, noha az eddig elért eredményeket elismerte. Jerzy Brzeczek könnyedén juttatta ki a csapatát 2019-ben az Európa-bajnokságra, a tavaly őszi Nemzetek Ligájában a bosnyákokat kétszer megverte, az olaszok és a hollandok ellen azonban csak egy pontot szerzett, ez pedig az állásba került.

Boniek nem akarta visszahozni a Brzeczek előtt irányító Adam Nawalkát, és külföldi szakemberre esett a választása. Paulo Sousa lett a befutó, aki legutóbb a francia Bordeaux-nál dolgozott, előtte volt svájci és izraeli bajnok is, a Fiorentinával is elfogadható eredményeket ért el. Magyar szempontból sokkal fontosabb, hogy 2012-ben bejuttatta a Videotont az Európa-liga csoportkörébe.

Paulo Sousa 2020 augusztusáig dolgozott a francia Bordeaux-nál, most újra állást kapott – Fotó: AFP/Nicolas Tucat
Paulo Sousa 2020 augusztusáig dolgozott a francia Bordeaux-nál, most újra állást kapott – Fotó: AFP/Nicolas Tucat

Sousa nem számít lengyel szakemberre a stábjában, spanyol és portugál kollégáival irányítja a válogatottat, amelyiknek a legnagyobb sztárja, a Bayern Münchennel BL-győztes center, Robert Lewandowski, akit a világ legjobbjának választottak.

A magyar és a lengyel válogatott azonos világbajnoki selejtező csoportba került, így március végén Paulo Sousa épp a Puskás Stadionban mutatkozhat be. Anglia és Albánia szerepel még ebben a csoportban a két miniállam, Andorra és San Marino mellett.

A lengyelek a nyári Európa-bajnokságon Spanyolországgal, Szlovákiával és Svédországgal szerepelnek egy csoportban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!