A kongói kolosszusról szól eddig a kézi-vb, Shaquille O'Neal figyelmét is felkeltette

2021. január 18. – 09:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megkülönböztetett figyelem követi Kongó valamennyi meccsét az egyiptomi kézilabda-világbajnokságon, hiszen nem túl gyakori, hogy Shaquille O'Neal üzenetet küldjön akármelyik szereplőnek. A kongói beálló, Gauthier Mvumbi játékára viszont a kosárlabda-legenda is figyelmes lett. Pontosabban a testalkatára.

Gauthier Mvumbi akcióban, Mensah Larsen figyeli az eseményeket – Fotó: AFP/Mohamed Abd El Ghany
Gauthier Mvumbi akcióban, Mensah Larsen figyeli az eseményeket – Fotó: AFP/Mohamed Abd El Ghany

A francia negyedosztályban szereplő Mvumbi négyet lőtt az argentinoknak – nem is volt több lövése –, vasárnap este is négyet vágott a világbajnoki címvédő dánoknak. Ezzel csapata legeredményesebb tagja volt. Többnyire csak támad, a védekezés nem az ő műfaja, ekkora tömeget viszont nehéz megtartani támadásban.

Csapata mindkétszer kikapott (előbb az argentinoktól 28-22-re, majd a dánoktól 39-19-re), és ha Bahrein ellen is vereséget szenved, nem juthat tovább.

A 192 centis, 110 kilós Mvumbi példaképe egyébként O'Neal volt, azt írta vissza az Instagramon, köszöni az üzenetét, és nem érti ugyan, mi történik vele, de küzdött az álmaiért, és elérte azokat.

Magyarország két győzelemmel áll, kedden a németekkel találkozik, a tét az, mennyi pontot vihet tovább a csapat a középdöntőbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!