Szexuális bűncselekményekkel vádolják Gilles Beyert

2021. január 9. – 22:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szexuális zaklatás és szexuális erőszak gyanúja miatt emeltek vádat Gilles Beyer francia műkorcsolyaedzőt, akiről több egykori tanítványa vallja azt, hogy a rábízott tizenéves gyerekeket szexuálisan bántalmazta – írja a France 24.

Az ügy akkor került nyilvánosságra, amikor egy tavaly megjelent riportkönyvben világ- és Európa-bajnoki érmes, tízszeres francia bajnok Sarah Abitbol arról beszélt, hogy egykori edzője 15 és 17 éves kora között rendszeresen bántalmazta szexuálisan.

Abitbol vallomását követően több korcsolyázó, Laure Detante és Najma Mahamoud és Hélene Godard is hasonló történettel állt a nyilvánosság elé. Utóbbi azt állította, még Abitbolnál is fiatalabb, csupán 13-14 éves volt, amikor Beyer bántalmazta.

A nyilvánosságra került vádak után tavaly az akkor 62 éves edző azt nyilatkozta, hogy „nem megfelelő intim viszonyt” folytatott Sarah Abitbollal.

Bár az Abitbollal történtek ügyében elévülés miatt már nem lehetett jogi következménye a történteknek, a párizsi ügyészség 15 évesnél fiatalabb kiskorúak sérelmére elkövetett nemi erőszak és szexuális támadások gyanúja miatt 2020 februárjában előzetes vizsgálatot indított Beyer ellen. Az ügyészség ugyanis feltételezte, hogy az edzőnek lehettek más áldozatai is.

Gilles Beyert szerdán őrizetbe vettek, aztán pénteken, amikor hivatalosan is vádat emelt ellene a párizsi ügyészség, kiengedték.

Az ügyet jól ismerő forrásra hivatkozva az AFP azt írja, hogy a nem a korábban nyilvánosságot kapott vádakról van szó, hanem kevésbé régi esetekről, köztük hat olyanról, amelyeknek az áldozatai már felnőttek voltak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!