Évi 1,8 milliárdért őrzi a Puskás Arénát a Valton

2021. január 06. – 10:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Évi nettó 1,8 milliárd forintért végzi majd a Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. a Puskás Aréna őrzését, vette észre a kedden megjelent eredményt az uniós közbeszerzési közlönyben a Napi.hu. A tenderen az EUK-Holding Kft. is indult.

A nyertes cég feladata „a Puskás Aréna épületéhez és rendezvényeihez kapcsolódó vagyon- és biztonságvédelmi feladatok, továbbá a rendezvénybiztosítási feladatok ellátása” lesz. Ebbe többek között a ruházat- és csomagátvizsgálás, a ruhatár őrzése, a parkolás irányítása és a vendégek elől elzárt területek biztosítása tartozik bele. A stadion „alap üzemelési” őrzési feladataihoz egy napra minimum 12 főt kell biztosítani a cégnek, a tervezett óraszám naponta 204 óra, egy évre vetítve pedig 77 550 óra.

Feltételként írták elő a legalább 25 000 fő résztvevőt meghaladó események lebonyolításában szerzett tapasztalattal rendelkező szakemberek meglétét.

A Valtonnal december 23-án kötött szerződést a Nemzeti Sportközpontok, a szerződés egy évre szól, és legfeljebb két alkalommal, további egy-egy évvel hosszabbítható meg.

A Napi.hu cikke szerint a solymári Garden Group Kft. nyerte el korábban a Puskás Aréna pályájának karbantartását nettó 180 millió forint keretösszeg erejéig. A 2020-as központi költségvetésből a stadion üzemeltetésére és működtetésére 1 milliárd 876 millió forintot biztosított a kormány. A 2019-ben átadott Puskás Aréna befogadóképessége futballmeccs esetén 68 ezer fő, koncertek és egyéb rendezvények esetén 75 ezer fő.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kövess minket Facebookon is!