Megválik BL-győztes edzőjétől a Győr kézicsapata, aki egy BL-meccset sem veszített

2021. január 5. – 17:18

Másolás

Vágólapra másolva

Nem hosszabbította meg a klub vezetőedzőnk szezon végén lejáró megbízatását, így biztossá vált, hogy 2021 nyarán Danyi Gábor távozik a Győri Audi ETO KC-tól.

„2020 február elején jelentettük be Danyi Gábor újabb egyéves megbízatását a csapat élén. A klub vezetése tárgyalt a folytatásról, és az a döntés született, hogy nem hosszabbítjuk meg az idén lejáró szerződést. A szezon hátralévő részében természetesen közösen küzdünk tovább a céljaink eléréséért” – nyilatkozott Bartha Csaba elnök a klub hivatalos honlapján.

Danyi Gáborral az ETO két és fél év alatt nem veszített egy nemzetközi meccset sem, 2019-ben megnyerte a bajnoki arany mellett a Bajnokok Ligáját is. A tavalyi bajnokságot azért nem nyerte, mert törölték, de a Győr az élen állt. A tavalyi BL-döntőben a győriek azért nem védhették meg a címüket, mert az EHF előbb elhalasztotta a négyes döntőt, később pedig törölte.

A távozás hátteréről egyelőre keveset tudni, Ambros Martín visszatéréséről éppúgy hallani, mint a francia edző, a hollandokkal világbajnok Emmanuel Mayonnade érkezéséről. Martín visszatérését megkönnyíti, hogy nincs csapata, jelentősen nehezíti, hogy sok sérült volt a korszaka alatt, illetve nem a legszebb körülmények között távozott Oroszországba.

Danyi Gábor 2011-ben érkezett a klubhoz, 2018-tól lett vezetőedző Fotó: AFP/Kisbenedek Attila
Danyi Gábor 2011-ben érkezett a klubhoz, 2018-tól lett vezetőedző Fotó: AFP/Kisbenedek Attila

A válogatott kapitányi posztját is betöltő Danyi Gábor Siófokon folytatja pályafutását. A magyar válogatott márciusban Győrben olimpiai selejtezőt játszik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!