Peches gólt kapott, először veszített hazai pályán pontokat a Liverpool

2020. december 27. – 19:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az angol bajnokság 15. fordulójában kisebb meglepetést láthattunk, a Liverpool a második félidőben visszaesett, a WBA kihasználta ezt.

Az angol bajnokságban vezető Liverpool nem tudta kihasználni a Leicester és a Manchester United 2-2-es döntetlenjét, a vasárnap délutáni mérkőzésen ugyanis 1-1-re végzett a West Bromwich Albionnal. Az első félidőben gyorsan vezetést szerzett a hazai csapat, Mané a 12. percben egy indítást mellel átvett, kapura fordult a tizenhatoson belül, és könyörtelen volt. Utána sok helyzetet hagyott ki a Pool, a második gólt nem tudta berúgni, ez pedig sokba került.

A fordulás után ugyanis a WBA magához tért, a hajrában pedig Ajayi egyenlített. A fejese után a kapufára ment a labda, a menteni igyekvő Alisson kapus belekapott, de végül a segítségével ment a gólvonal mögé a labda. Firminónak még volt egy nagy helyzete a 90. perc után, de kimaradt.

A Liverpool eddig mind a hét hazai találkozóját megnyerte, most veszített először pontot. Jürgen Klopp csapata ettől még vezeti a bajnokságot 32 ponttal, a városi rivális Everton 29 pontnál jár. A WBA nem tudott elmozdulni a kieső helyről, de a december 16-án kinevezett Sam Allerdyce második meccsén már legalább nem kapott ki.

A vasárnapi meccsek egyébként is döntetleneket hoztak, a Wolverhampton a Tottenhammel játszott 1-1-et, míg a West Ham a Brightonnal (2-2). A Leeds 1-0-ra verte a Burnley-t.

  • Az élmezőny: 1. Liverpool 32, 2. Everton 29, 3. Leicester 28, 4. Manchester United 27, 5. Manchester City 26 (A két manchesteri csapat 14 meccset játszott.)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!