4-0-s győzelem után rúgta ki Tuchelt a PSG

2020. december 24. – 13:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A német Bild és a francia L'Equipe információi szerint a Paris Saint-Germain labdarúgócsapata megválik Thomas Tuchel vezetőedzőtől, aki augusztusban BL-döntőig vezette az együttest. Valószínűleg Tuchel magyar másodedzője, Lőw Zsolt is távozik a csapattól. A PSG a szezon felénél mindössze a harmadik helyen áll a francia elsőosztályú bajnokságban, bár mindössze egy pont a hátrányuk az éllovas Lyon és a második Lille mögött.

Tuchel, akinek még hat hónap volt hátra a szerződéséből, a 2018/19-es és a 2019/20-as idényben is bajnoki címig vezette a párizsi alakulatot, idén nyáron pedig egészen a Bajnokok Ligája-döntőig menetelt az együttessel, ahol mindössze 1-0-ra kaptak ki a Bayern Münchentől. Ezenkívül a német edző egy francia kupát, egy francia ligakupát és két francia szuperkupát is nyert a Neymart és Mbappét is sorai között tudó csapattal.

A csapat az idei szezonban némileg alulteljesített. Míg az elmúlt idényt 12 pontos előnnyel nyerték meg, addig jelenleg csak a harmadik helyen állnak. Mindezek ellenére meglepő az időzítés, hiszen a PSG tegnap 4-0-s győzelmet aratott a Strasbourg ellen, ráadásul sikerült az első helyen továbbjutniuk az idei BL-kiírás legszorosabb csoportjából, a Lipcsét és a Manchester Unitedet megelőzve.

Egyes információk szerint egy tegnap megjelent interjú adhatta meg a végső löketet a német edző kirúgásának. Tuchel a német Sport1-nek adott interjút, melyben arról beszélt, hogy úgy érzi, nem ismerik el eléggé a munkáját. „Mindig azt mondják, náluk játszik Di Maria, Mbappé és Neymar, természetes, hogy nyernek” – panaszkodott Tuchel az interjúban. Ezen kívül az extrém elvárásokról és arról is beszélt, hogy milyen nehéz elérni, hogy a csapat szupersztárjai boldogak legyenek.

Tuchelt 2018-ban nevezték ki a PSG kispadjára. Előtte öt szezonon keresztül irányította a Mainz együttesét, majd két szezonon át a Dortmundot, akikkel német kupát nyert 2017-ben.

Sajtóértesülések szerint Mauricio Pochettino lehet Tuchel utódja a PSG kispadján. Érkezését akár már ma bejelenthetik. Pochettino 2019-ben BL-döntőig vezette a Tottenham csapatát, amit hat és fél szezonon keresztül irányított. Az argentin edző tavaly novemberben távozott az észak-londoniaktól, azóta nem edzősködött. Pochettino nem most fog először a Parc des Princes stadionban járni, ugyanis két szezonon keresztül, 2001 és 2003 között középső védőként játszott a PSG-nél.

Christian Falk, a Bild átigazolásokkal foglalkozó újságírója szerint Tuchel következő útja a Premier League-be vezethet. A német edzőt leginkább az Arsenallal és a Manchester Uniteddel hozták eddig szóba. Ha a két csapat valamelyikénél fog kikötni, az valószínűleg az előbbi lesz, ugyanis míg a United formája igencsak hullámzó volt az idei idényben, és a BL-ből is kiestek, jelenleg a harmadik helyen állnak a bajnokságban, mindössze egy pontra az eggyel több meccset maga mögött tudó Leicestertől. Eközben az Arsenal a csalódástkeltő 15. helyen tanyázik 14 forduló után, négy pontra a kiesőzónától.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!