Tizenhárom olimpiai éremmel számol a MOB a tokiói olimpián

2020. december 23. – 11:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A tokiói nyári játékok halasztásával nem változott a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) várakozása a magyar csapat nagyságáról és eredményességéről – írta az MTI.

Kulcsár Krisztián MOB-elnök az M1 aktuális csatornán elmondta, a kalkulációt már elkészítették fél évvel az olimpia eredeti időpontja előtt, és ez azóta nem módosult.

„Két dolgot nézünk ilyenkor. Mekkora a magyar csapat mérete, ez egy nagyon fontos szám, mert mégiscsak ad egy betekintést vagy rálátást arra vonatkozóan, hogy milyen erős a magyar sport. Azt várjuk, hogy 150-160 főt elér majd az olimpiai csapatunk létszáma. A másik, amit nézünk, az érmek száma. Nem akarunk aranyérmekben semmifajta jóslatokba belekeveredni, az érmek számát tudjuk valamilyen módon előre megjósolni. Ebben pedig a 13-as szám az, amelynél most már egy éve a sportigazgatóság és aztán az elnökség megegyezett, hogy ez egy reális várakozás” – mondta.

Kulcsár Krisztián MOB-elnök, 2020 júniusban újabb 4 évre kapott bizalmat, Fotó: MTI, Illyés Tibor
Kulcsár Krisztián MOB-elnök, 2020 júniusban újabb 4 évre kapott bizalmat, Fotó: MTI, Illyés Tibor

A két előző olimpián, Rióban és Londonban is 8-8 aranyérmet nyertek a magyar sportolók. 2012-ben 4 ezüst és 6 bronz volt a termés, míg négy éve 3 ezüst és 4 bronz.

Kulcsár Krisztián továbbra is tartja, hogy a tradicionális sportágak – kajak-kenu, vívás, úszás – hozzák majd az eredmények jó részét, ugyanakkor kettőt kiemelt azok közül, amelyek nem tartoznak hagyományosan a magyar sikersportágak közé.

„Az egyik a vitorlázás, nagyon drukkolunk, hogy legyen egy történelmi siker majd Tokióban. A másik pedig a karate, amelyben nagyon nehéz a kvalifikáció, még előttünk van az a verseny, amely alapján ki lehet jutni, de a magyar karatesport megérdemli, hogy legyen versenyzője Tokióban, és ott valami szép eredményt el is érjen el”

– jelentette ki. A vitorlázó Berecz Zsombor világbajnokként érkezik, elsősorban tőle lehet számítani jó eredményre. A finn dingit törlik is a műsorból, Párizsban már nem számolnak vele.

Kulcsár el tud képzelni jövőre zárt kapus olimpiát, de ezt a forgatókönyvet nem tartja túlságosan életszerűnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!