Tökéletes indokkal menesztették az orosz kézisek kapitányát

2020. december 16. – 09:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz női kézilabda-válogatott nem jutott az elődöntőbe a dániai Európa-bajnokságon, miután kedd este 30-23-ra kikapott a házigazdától. Ez a vereség Ambros Martín állása került. A Győrrel BL-győzelmeket elérő spanyol szakembertől az orosz szövetség elnöke, Szergej Siskarjov köszönt el.

Ambros Martín utolsó meccsén a dánokkal szemben – Fotó: AFP, Henning Bagger
Ambros Martín utolsó meccsén a dánokkal szemben – Fotó: AFP, Henning Bagger

„Az utolsó interjújában azt mondta Ambros, két csapatra koncentrál, az orosz válogatott mellett a családjára. Mi most megadjuk neki a lehetőséget, hogy a jövőben a családjával törődjön. Háromgyerekes családapa vagyok magam is, tudom, mennyire fontosak a gyerekek” – mondta.

Szerinte a szakember minden téren csődöt mondott, mentálisan és taktikailag egyaránt, jobb játékosaik vannak annál, mint amit az eredmény mutat, de kaotikus volt a játékuk. Nem tudta kellően motiválni a játékosokat, zavarában az utolsó időkérésnél spanyolra váltott angolról. Nem számít, hogy a szerződéséből még évek voltak hátra, kifizetik a lelépési díjat.

Siskarjov az utódról még nem beszélt, de azt kijelentette, hogy nem Jevgenyij Trefilov lesz az, akivel olimpiát nyertek 2016-ban, mert neki szívproblémái vannak.

Oroszország, Magyarország, valamint Szerbia márciusban Győrben pótselejtezőn csap össze egymással, két válogatott mehet a tokiói olimpiára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!