Nem tudott nyerni a Napoli a már Maradonáról elnevezett stadionban

2020. december 10. – 23:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája után a második számú sorozat, az Európa-liga őszi küzdelmei is befejeződnek csütörtök este. A nap legjobban várt meccsén a Napoli a spanyol bajnokság második helyén álló Real Sociedadot fogadta. Az olaszok Zielisnki remek kapáslövésével szerezték meg a vezetést még az első félidőben, de a vendégek a hajrában egyenlítettek: Willian José egy kavarodás után gyorsan eszmélt, és a kapuba vágta a labdát. Az 1-1-es döntetlen mindkét klubnak jó volt, mert a holland Alkmaar elvérzett Rijekában. Az utolsó percekben már csak passzolgattak a hazai játékosok, mert tudták a másik meccs eredményét, egyik csapat sem akart már támadni.

Ezt a meccset már a Diego Maradona nevére átkeresztelt stadionban játszotta a Napoli, ahogy a fotón is látszik.

Fotó: AFP, Alberto Pizzoli
Fotó: AFP, Alberto Pizzoli

A BL-ből a Fradi miatt kieső norvég bajnok Molde megélte a kupatavaszt, miután Bécsben 2-2-re végzett a Rapiddal, ezzel az Arsenal mögött a második helyen ment tovább. Az angol csapat pontot sem veszített. A román bajnok Kolozsvár élte át a legnagyobb drámát, mert a 92. percben még vezetett, és továbbjutásra állt a Young Boys stadionjában. A 92. percben azonban a svájciak kaptak egy tizenegyest, Nsame a kapuba rúgta. A románok kitámadtak, egy gyors kontrát Gaudino fejezett be, és ugyan a berni csapatnak már a döntetlen is elég lett volna, megnyerte az utolsó meccset, így a Roma mögött elcsípte a második helyet.

A szintén a Fradi által búcsúztatott horvát Dinamo Zagreb csoportja élén végzett, a Celticnek azonban esélye sem volt, hogy a Milan csoportjában a továbbjutásért küzdjön. José Mourinho a Tottenhammel már nézők előtt játszhatott, a szintén továbbjutó Antwerpent múlták felül 2-0-ra.

A továbbjutó csapatok:

  • Első helyezettek: AS Roma, Arsenal, Leverkusen, Glasgow Rangers, PSV, Napoli, Leicester, Milan, Villarreal, Tottenham, Dinamo Zagreb, Hoffenheim
  • Második helyezettek: Young Boys, Molde, Slavia Praha, Benfica, Granada, Real Sociedad, Braga, Lille, Maccabi Tel-Aviv, Antwerpen, Wolfsberger, Crvena Zvezda
  • A BL-ből átkerülő csapatok: Salzburg, Ajax, Olympiakosz, Bruges, Sahtar Donyeck, Krasznodar, Dinamo Kijev, Manchester United.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!