Kenderesi megverte Milákot, Cseh visszalépett, Kapás rosszul lett az úszó-ob-n

2020. december 9. – 10:54

Másolás

Vágólapra másolva

Az országos úszóbajnokság első döntős napján a férfi és a női 200 pillangó hozta a legnagyobb izgalmakat. Az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás 1:54,64-es idővel végig vezetve megnyerte a bajnoki címet, a világcsúcstartó Milák Kristóf az utolsó métereken nagyon közelített felé, de nem érte utol. Az első két helyezett eredménye:

  • Kenderesi – 1:54,64
  • Milák – 1:54,98

Kenderesi úgy érezte, több volt az úszásában, nem volt elégedett. „Nem akartam foglalkozni az ellenfelekkel, csak a saját úszásommal, és úgy látszik, jó az az irány, amin járunk” – mondta az M4-nek a versenyző.

Kenderesi Tamás pillangózás közben, Fotó: Getty, Clive Rose
Kenderesi Tamás pillangózás közben, Fotó: Getty, Clive Rose

Milák szeptember végén elkapta a koronavírust, belázasodott, sok izmot veszített, így nem lehetett tőle kiugró teljesítményt várni. Kenderesi a tavalyi világbajnokságon a nyolcadik lett ezen a távon. Meglepetés lenne, ha nem ők ketten mennének az olimpiára jövőre.

A hetedik helyen került a döntőbe a 110-szeres magyar bajnok Cseh László, aki végül visszalépett, és inkább a 200 vegyesre készül.

A nőknél a 200 pillangó világbajnoka, Kapás Boglárka a rajt előtt rosszul lett – az előfutamban jól úszott, jó időt ért el –, visszalépett, Jakabos Zsuzsa a győztes Késely Ajna előtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!