Agyonverhette férjét a volt női bokszbajnok

2020. december 6. – 23:56

Másolás

Vágólapra másolva

A héten svájci otthonában őrizetbe vették Viviana Obenauf volt női ökölvívóbajnokot. A nő az első számú gyanúsított a férje halálának körülményei miatt indított nyomozásban. A BoxingScene.com birtokába került rendőrségi jelentés szerint Obenauf férje „tompa tárgytól elszenvedett súlyos sérülés” miatt hunyt el ősszel. Ezek alapján elképzelhető, hogy Obenauf agyonverte a 61 éves férfit Interlakenben található otthonukban.

A 34 éves Obenaufnak korábban is voltak erőszakos megnyilvánulásai. A Blick című svájci újság megírta, hogy 2016-ban már egyszer őrizetbe vették, amiért egy londoni klubban megvert egy férfit, aki állítása szerint megfogdosta őt. Ugyanez a cikk idézi Obenauf egy volt barátját, aki azt állítja, hogy egy részeg vitában ő is kapott négy-öt ütést a nőtől.

Vivane Obenauf a csúcson, miután kiütötte Natasha Jonast 2018-ban (Fotó: Matthew Horwood/Getty Images)
Vivane Obenauf a csúcson, miután kiütötte Natasha Jonast 2018-ban (Fotó: Matthew Horwood/Getty Images)

Obenauf Brazíliában született, és eleinte tornász volt, hazája színeiben olimpián is szerepelt. Svájcba költözése után profi bokszkarrierbe kezdett nagypehelysúlyban, illetve könnyűsúlyban. Legnagyobb sikerét 2018 augusztusában érte el, amikor az ökölvívó világszövetség (WBA) tétmeccsének negyedik menetében KO-val legyőzte a nagypehelysúly addig veretlen bajnokát, Natasha Jonast. Obenauf utolsó mérkőzése 2019 novemberében volt, akkor alulmaradt Terri Harperrel szemben. Ezután visszavonult, mérlege 14 győzelem (ebből 9 KO) és 6 vereség. Miután lezárta karrierjét, idén januárban megházasodott, és saját edzőtermet nyitott. A svájci rendőrség házkutatást tartott az edzőteremben és a házaspár mindkét lakásában, mielőtt letartóztatták a nőt.

>>A Telex legfrissebb cikkeit itt találja.<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!