Sziporkázott a női kéziválogatott, de a neheze csak most jön

2020. december 6. – 17:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Könyörtelenül kihasználta a szerbek kockázatos, kapus nélküli, 7-6-os játékát a magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon. Számtalan üres kapus gólt lőttünk, a kapus Bíró Blanka is betalált, 38-26 lett a végeredmény. A két válogatott azonos olimpiai selejtező csoportban szerepel, amit várhatóan márciusban rendeznek.

A magyar női kézilabda-válogatott váratlan vereséget szenvedett első Európa-bajnoki találkozóján, a csoport előzetesen leggyengébb csapatának számító horvátoktól 24-22-re kapott ki. A második meccsen az a Szerbia volt az ellenfél, amelyik a világbajnok Hollandiát úgy verte meg szombat este, hogy a második félidőben 20 gólt dobott, miközben az első játékrészben elveszítette egyik legjobbját, Andrea Lekicset. (A korábban Győrben megforduló is irányító elszakadt Achilles-inát már meg is műtötték.)

A magyar csapat egészen más fordulatszámon játszott, mint pénteken, és már 10-6-ra vezetett a 13. percben, amikor az ellenfél időt kért. Zácsik átlövésgóljai, a szélsők, Lukács és Schatzl pontos lövései, Bíró Blanka védései kellettek az előnyhöz. A szünetre 20-11-gyel mehettek a csapatok. A szerbek tartalékosan álltak ki, Lekics mellett a BL-győztes beálló, Dragana Cvijics sem tagja a keretnek. Koronavírusos fertőzések miatt is vannak távolmaradójuk, akik ugyan ott vannak a helyszínen, de a pozitív teszt miatt karanténban vannak.

Szöllősi-Zácsik Szandra nem tudott hibázni, 10 gólig jutott Fotó: Getty, BSR Agency
Szöllősi-Zácsik Szandra nem tudott hibázni, 10 gólig jutott Fotó: Getty, BSR Agency

A 33. percben 22-11 volt az állás, kétszer annyi gólt lőtt Magyarország, mint a riválisa. Onnantól kezdve 10 gól feletti volt a két csapat közti különbség, a második félidőben mindenki lehetőséghez jutott, és a két junior világbajnok, Lakatos Rita és Kácsor Gréta is bátran vállalkozott. Utóbbi állította be a 38-26-os végeredményt is. A szerbek a hátrány ellenére szinte végig kitartottak 7-6-os, vagyis kapus nélküli játékuk mellett, ezért a saját térfelünkről hét gólt lőttünk, mert akadozott a játékuk, sok lövést rontottak még ziccerből is.

Ez a magabiztos győzelem azonban még semmit sem jelent, mert a hollandok ellen kedd este (20.30) újabb győzelem kellene a továbbjutáshoz, bár a döntetlen is elég lehet. A csoport másik meccsén a horvátok megverték a világbajnok, de tartalékos hollandokat is (27-25), amivel vezetik a csoportot. A horvátok a szerbekkel találkoznak kedden 18.15-től.

  • Magyarország-Szerbia 38-26 (20-11)
    lövések/gólok: 60/38, illetve 54/26
    gólok hétméteresből: 2/2, illetve 2/0
    kiállítások: 0, illetve 6 perc
  • Magyarország: Bíró 1 – Lukács 6, Klujber 3, Kovacsics 4, Tóvizi, Szöllősi-Zácsik 10, Schatzl 5, cserék: Tomori, Lakatos 1, Háfra 4, Márton, Csiszár-Szekeres, Faluvégi 2, Kácsor 2, Helembai, Szikora, szövetségi kapitány: Danyi Gábor, Elek Gábor
  • Az állás: 1. Horvátország 4 pont, 2. Magyarország 2, 3. Szerbia 2, 4. Hollandia 0.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!