Kényszerpihenőt tart Szilágyi Liliána úszó, rendbe teszi a testét és a lelkét

2020. december 1. – 09:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem indul a jövő heti országos bajnokságon Szilágyi Liliána úszó, és nemcsak Kaposváron hiányzik a medencéből, hanem 2021 nyaráig nem indul versenyeken. Jó eséllyel a tokiói olimpián sem lesz ott, ezt maga az érintett közölte.

Szilágyi 2014-ben megnyerte az ifjúsági olimpiát 200 pillangón, azt az idejét nem tudta megismételni azóta. Egy Eb-ezüstérmet szerzett 2016. májusban, a riói olimpián nem jutott döntőbe – tizedik helyen zárt, kevés hiányzott a fináléhoz –, a tavalyi világbajnokságon a hatodik lett, amikor Kapás Boglárka nyert ebben a számban.

Hosszú Katinka korábbi edzője és férje, Shane Tusup lett Szilágyi edzője idén nyáron, nagy tervekkel vágtak neki a közös munkának, de már hetek óta nem dolgoztak együtt.

„Teljesen szétszedtük a technikát, máshogy táplálkozik, máshogy végzi az edzéseket és másfajta edzéseket is végez. Azt mondanám, hogy ilyen viszonylatban egy teljesen új Liliána született” – mondta Tusup még augusztus elején. Az augusztusi római versenyen ötödik helyen ért célba kedvenc távján.

Szilágyi Liliána az augusztusi római versenyen Fotó: Getty, Andrea Staccioli
Szilágyi Liliána az augusztusi római versenyen Fotó: Getty, Andrea Staccioli

A 23 éves Szilágyi most klubja, a Ferencváros hivatalos honlapján jelentette be, pihenőt tart. „Azt szokták mondani, emberből vagyunk. Egy gépnek nincsenek érzései, nekem vannak. Időt kértem és kaptam a Fraditól, amiért nem győzök elég hálásnak lenni”

Nyomatékosította, nem hagyta abba, nem vonul vissza, az álmait nem adja fel, különösen, mert a 2024-es olimpián lehet ereje teljében. Döntését mindenki megértette és elfogadta.

„Muszáj megállnom, és magammal, a testemmel, valamint a lelkemmel törődni, azt rendbe tenni. Fiatal vagyok, lehetek még ismét bajnok, érhetek el nagyszerű eredményeket. És szeretnék is elérni”

– magyarázta Szilágyi, akinek a nagyapja a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Gyarmati Dezső.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!