Újabb kínos Real-vereség a Bajnokok Ligájában, kieshetnek

2020. december 1. – 23:30

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy meglepetéssel kezdődött a Bajnokok Ligája ötödik fordulója, a Real Madrid vergődése tovább tart, a Sahtar Donyeck újra elintézte. Az utolsó fordulóban még mind a négy csapat továbbjuthat. A Liverpool az Ajax biztosította be továbbjutását.

A Bajnokok Ligája első fordulójának legnagyobb meglepetését a Sahtar Donyeck produkálta, amelyik a koronavírusos játékosai miatt igencsak tartalékos összeállításban is nyerni tudott 3-2-re Spanyolországban. A keddi visszavágóra a spanyolok vereséggel érkeztek, az Alaves verte meg őket a spanyol bajnokságban.

A Real a Sahtar most sem tudott javítani, 2-0-ra kikapott, ezzel veszélybe került a továbbjutása.

Az ukrán bajnok első gólját a csereként beálló Dentinho szerezte az 57. percben, a Real-védők ügyetlenkedése után – Mendy és Varane nem értette meg egymást – került a brazil csatár elé a labda, és azonnal a kapuba lőtt. A másik csere, Solomon a 82. percben egy kontrát vitt végig a saját térfeléről indulva. Ahogy a tizenhatoson belülre ért, kilőtte a jobb alsó sarkot. Sergio Ramos most sem játszott, és ezúttal is komolyan érződött a hiánya a védelemben.

A csoport másik meccsén a Mönchengladbach az eddig nyeretlen Intert fogadta. Változatos meccs volt, 3-1-re elmentek az olaszok, Plea azonban gyorsan szépített, sőt a harmadik gólját is belőtte, ezt azonban érvénytelenítette a játékvezető, így az az utolsó forduló előtt még bármelyik csapat továbbjuthat, és bármelyik ki is eshet. Az Inter a Sahtart fogadja, a Gladbach pedig a Realhoz látogat.

  • A csoport állása: 1. Mönchengladbach 7 pont, 2. Sahtar Donyeck 7, 3. Real Madrid 7, 4. Inter 5.

A Salzburg Moszkvában verte a Lokomotivot 3-1-re, Szoboszlai kezdő volt, gólt nem szerzett. Az osztrákoknak ezzel kiharcolták, hogy az utolsó fordulóban, amikor az Atletico Madridot fogadják, már a saját kezükben lesz a sorsuk. Ha nyer a Salzburg, történetében először továbbjut. Az Atletico ugyanis vezetett a Bayern Münchennel szemben, de végül 1-1 lett a meccs – a 85. percben Müllerrel szabálytalankodtak, a tizenegyest maga a sértett értékesítette –, vagyis a bajorok megőrizték veretlenségüket. Tavaly pontveszteség nélkül nyerték a BL-t.

A Liverpool az Ajaxot hazai pályán is megverte 1-0-ra, ahogy az első fordulóban is. Jones lőtt a kapuba egy beadás után, Onana kapus alászaladt a labdának. Az Atalanta 1-1-re mentette a meccsét a dán Midtjylland ellen, amelyik így megszerezte első pontját. Az utolsó forduló ebben a csoportban is izgalmas lesz, mert az Ajax az olaszokat a fogadja, és ha nyer a holland rekordbajnok, akkor ott lehet a legjobb 16 között. A Porto és City egy laza gól nélküli meccsen ment tovább.

Eredmények:

  • A csoport: Lokomotiv Moszkva – Salzburg 1-3, Atletico Madrid – Bayern München 1-1
  • 1. Bayern München 13 pont, 2. Atletico 6, 3. Salzburg 4, 4. Lokomotiv Moszkva 3.
  • B csoport: Gladbach – Inter 2-3, Sahtar – Real 2-0
  • C csoport: Marseille – Olympiakosz 2-1 Porto – Manchester City 0-0
  • D csoport: Liverpool – Ajax 1-0, Atalanta – Midtjylland 1-1
    Az állás: 1. Liverpool 12 pont, 2. Atalanta 8, 3. Ajax 7, 4. Midtjylland 1
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!