NBA-játékosokkal találkozott Ferenc pápa

2020. november 24. – 11:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

NBA-játékosokat fogadott Ferenc pápa a Vatikánban. A katolikus egyházfő jelezte az öt főből álló kosaras delegációnak (Marco Belinelli, Sterling Brown, Jonathan Isaac, Kyle Korver, Anthony Tolliver), hogy támogatja őket azért, mert felszólalnak a társadalmi igazságtalanságokkal szemben.

A találkozón Michele Roberts, az NBA játékosok szövetségének ügyvezetője azt mondta, hogy azért mentek el a Vatikánba, mert inspirálja őket a pápa globálisan kifejtett tevékenysége. A játékosok kosaras ajándékokat vittek a pápának, többek között egy Orlando Magic-mezt is, a pápa pedig példaértékűnek nevezte a pályán és azon kívül mutatott magatartását.

George Floyd és Breonna Taylor halála után számos NBA-játékos szólalt fel a rasszista megkülönböztetés, valamint a társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségekkel szemben. Az NBA rájátszás helyszínén minden meccsen a Black Lives Matters felirat volt olvasható a parketten, a kosarasok mezeire pedig egyenlőségre felhívó jelszavak kerültek. (The Guardian)

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!