A magyar csapat korábbi kapitánya a montenegrói női kézilabda-válogatottnál folytatja

2020. november 23. – 16:50

Másolás

Vágólapra másolva

Kim Rasmussen lett a montenegrói női kézilabda-válogatott kapitánya, a montenegrói szövetség hétfői közleménye szerint azt még nem tudni, a szerződés mennyi időre szól, írja az MTI.

A dán tréner 2016 májusa és idén január között irányította a magyar női kézilabda-válogatottat. A 48 éves edző Montenegróban folytatja tovább, a jövő csütörtökön kezdődő dániai Európa-bajnokságon mutatkozik be először. Munkáját másodedzőként Bojana Popovic, kapusedzőként Gojko Vucinic segíti.

Kim Rasmussen az Ausztria – Magyarország női kézilabda világbajnoki selejtező mérkőzésen 2019-ben.- Fotó: Illyés Tibor / MTI
Kim Rasmussen az Ausztria – Magyarország női kézilabda világbajnoki selejtező mérkőzésen 2019-ben.- Fotó: Illyés Tibor / MTI

Rasmussen korábban Bajnokok Ligáját nyert a román CSM Bucuresti csapatával, a lengyel válogatott edzőjeként pedig kétszer is világbajnoki negyedik helyezést értek el. A magyar csapattal az Európa-bajnokságon 2016-ban a 12., 2018-ban a hetedik, a világbajnokságon 2017-ben a 15., tavaly pedig a 14. helyen végeztek.

A montenegrói csapat korábbi edzője a svéd Per Johansson volt. Rasmussen egyelőre továbbra is a lengyel MKS Lublin vezetőedzője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!