Kiakadt, káromkodott a siófoki kézis, rémálommá vált a szerződése

2020. november 18. – 14:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar női kézilabda-bajnokság a legerősebb a világon, a dán válogatott szélsője, Simone Böhme és két dán edző feltárta, hogyan működik a hazai rendszer egy része.

A tavalyi törölt bajnokság második helyén állt a Siófok női kézilabda csapata, megvolt minden esélye, hogy a Bajnokok Ligájában szerepeljen. Mivel azonban a bajnokságot a koronavírus-járvány miatt úgy zárták le, mintha meg sem történt volna, az előző évnek megfelelően a Ferencváros indulhatott a legrangosabb sorozatban. A tulajdonos, Fodor János a BL-re tett fel mindent, hiszen a klubja az EHF-kupát már megnyerte, nyilván szerette volna, ha a jó erőkből álló, jó légiósokkal megerősített Siófok a BL-ben is ott lehet. A tavaly decemberi világbajnokság alatt már arról lehetett hallani, elfogyott a pénz, de akkor rendeződött a helyzet.

Idén a csapat nem szerepelt jól, megtört a felfelé ívelő pálya – Érden a nyáron teljesen szétesett a csapat –, október végén elküldték mindkét edzőt, négy játékos is elment, köztük a vb-ezüstérmes irányító, Nerea Pena valamint a holland világbajnok beálló Danick Snelder. Fodor igyekezett mindenkit megnyugtatni, október végén azt közölte, új edzővel, új időszámítás kezdődik.

Játékos még így is maradt szép számmal, köztük a dán szélső, Simone Böhme, aki a dán tv2-nek beszélt magyarországi élményeiről, amit a daniasport.hu fordított le. Böhme Romániából érkezett 2018-ban Magyarországra, tavaly még arról beszélt, mennyire jól érzi magát, most azonban feltárta, sok minden megváltozott, és milyen viszonyok vannak valójában a klubnál.

„Azon gondolkodtam, hogyan juthatok ki innen élve? Vannak jogaid, de nem itt. Valójában nincs senki, aki megvédene, és ez talán a legrosszabb. Azt kell mondanom, hogy olyan lelki és fizikai nyomás alatt álltam, amelyet még sohasem éltem át”

– mondta. Káromkodva érzékeltette a nehézségeit, álmatlan éjszakái voltak, nem tudta, mihez kezdjen. Böhme abban bízott, hogy benne lehet az Eb-keretben, de végül nem kapott lehetőséget. Az Európa-bajnokságot egyébként decemberben rendezik a dánok.

Simone Böhme a Siófok honlapján, Fotó: Siófok KC
Simone Böhme a Siófok honlapján, Fotó: Siófok KC

Két edző is megszólalt, Christian Dalmose és Lars Rasmussen, akik korábban Siófokon dolgoztak, és úgy értékelték, tipikus kelet-európai módszerekkel működik a klub, amikor a teljesítmény visszaesése miatt megbírságolják a játékosokat ezer euróra, ha pedig visszaszólnak, akkor az összeg máris megduplázódik.

Rákényszerítenek bizonyos dolgokat a játékosokra, ha meg akarnak szabadulni tőlük. Öt órán át edzettek, előfordult, hogy napi három edzésük volt. (A skandinávoknak szokatlan ez, mert ott a magyar mércéhez képest kevesebbet edzenek.)

„Ha elesel, mindig fel kell kelned. Az elmúlt három hónap után azt gondolom: azok után, amit átéltem, már semmi sem győzhet le”

– tekintett a jövőbe Böhme, akinek 2022-ig tart a szerződése.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!