89 éve nem alázták meg így a német futballválogatottat

2020. november 18. – 08:02

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar válogatottal azonos Eb-csoportban szereplő Németországot súlyos csapás érte, a franciák és a portugálok nyertek a Nemzetek Ligája zárókörében.

A Nemzetek Ligája A divíziójában Spanyolország és Németország a csoport első helyéért játszott Sevillában. A spanyolok a hétvégén az utolsó percekben mentettek pontot Svájcban (1-1), a németek az ukránokat verték 3-1-re.

A kedd esti meccsen aztán olyan eredmény született, amire senki sem számított. Már a 38. percben 3-0-ra vezettek a spanyolok, és a második félidőre is tartogattak még három gólt. Frissebben, céltudatosabban mozogtak. A 6-0-s különbség azt jelenti, Németország 89 éve nem kapott ilyen verést, és története második legnagyobb kudarcát szenvedte el. Az angoloktól van egy 9:0-s vereségük az a rekord, annak a dátuma 1909.

A Manchester City csatára, a 20 éves Ferran Torres volt a legeredményesebb spanyol a három góljával, az utolsó találatot Oyarzabal érte el a 88. percben. Spanyolország így a csoportja élén végzett.

Joachim Löw szövetségi kapitány tanácstalanul nézte csapata vergődését, hogy a sokkal gyorsabb spanyolok a saját térfelükről indulva hogyan teremtenek pillanatok alatt veszélyes helyzeteket a másik kapunál, és Neuert többször kiszolgáltatott helyzetbe hozták. Lothar Matthäus azt javasolta, hogy vissza kell hívni a válogatottba az eddig száműzött világbajnokokat, a korosodó Thomas Müllert, Mats Hummelst és Jerome Boatenget is. Németország 2014-ben világbajnoki döntőt nyert, rá négy évre a csoportjában ragadt, ami történelmi bukást jelentett, de a kapitányt ettől még nem távolították a kispadról, hanem kapott még egy esélyt.

Joachim Löw tanácstalan volt a meccsen, Fotó: Reuters, Marcelo del Pozo
Joachim Löw tanácstalan volt a meccsen, Fotó: Reuters, Marcelo del Pozo

A legnagyobb német lap, a Bild két játékost kivéve mindenkinek a legrosszabb osztályzatot adta a meccs után, a katasztrófa és a teljes csőd is gyakorta elhangzott a többi újság értékelésében. A védelemben Ginter, Süle, Koch és Max játszott, a középpályán Kroos, Gündogan és Goretzka, míg a csatársorban a Sané, Gnabry, Werner trió kapott helyet. A lapok azt is firtatják, hogy Löw-e az a személy, akivel sikeres lehet a csapat a következő Eb-n, vagy már Ralf Rangnick, esetleg Stefan Kuntz veheti át a helyét.

Németország és Magyarország egy csoportban szerepel jövőre az Európa-bajnokságon. A másik két ebbe a négyesbe sorsolt nemzet egyaránt győzött az utolsó NL-körben. A portugálok Horvátországban nyertek 3-2-re, a franciák a svédeket verték 4-2-re, és ezzel egy osztállyal lejjebb küldték őket. A franciák veretlenül végeztek a csoport élén a portugálok előtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!