A félidőben szóltak a horvát védőnek, hogy covidos, nem játszhat tovább

2020. november 12. – 08:50

Másolás

Vágólapra másolva

Felkészülési mérkőzésen Isztambulban fogadta Törökország a vb-döntős horvátokat. A 3-3-as eredmény szórakoztató és fordulatos meccset takar, a hazaiak vezettek 2-1-re, de két gólt kaptak, és már a döntetlenért kellett küzdeniük.

A találkozó egy igen különös esetet is hozott. A horvátok csapatkapitánya, Domagoj Vida a félidőben tudta meg, hogy pozitív a koronavírus-tesztje, ezért nemcsak nem mehetett ki a második félidőre, hanem külön kell válnia a társaitól.

Sok kérdés felvet az eset, mert Vidáról már az elutazás előtt azt írta a horvát sajtó, hogy elkapta a vírust, mégis ott lehetett a pályán. A horvátok most kíváncsian várhatják, megfertőzött-e valakit a társai közül a meccs előtti napokban, illetve a törökök is izgalommal várhatják a teszteket, hiszen jó néhány párharcban elkerülhetetlen volt a testi kontaktus, ahogy a fotó is mutatja. A törökök egyébként Budapestre jönnek futballozni a jövő szerdán a Nemzetek Ligájában.

Domagoj Vida harcban a labdáért, Fotó: Reuters (Murad Sezer)
Domagoj Vida harcban a labdáért, Fotó: Reuters (Murad Sezer)

Vida egyébként az isztambuli Besiktas futballistája, így egyszerűen csak haza kellett mennie a meccs közben. Futballban nem kell az egész csapatnak kötelezően karanténba mennie, mint kézilabdában például.

A szerdai játéknap legnagyobb meglepetését a világbajnok franciák okozták, akik hazai pályán buktak el a finnekkel szemben 2-0-ra. A németek 1-0-ra verték a cseheket, a hollandok 1-1-re végeztek a spanyolokkal, az olaszok 4-0-val intézték el az észteket.

A Telex legfrissebb híreit itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!