Ronaldo újabb góljával befogta Puskást, közelít Peléhez

2020. november 12. – 10:06

Másolás

Vágólapra másolva

Már csak nyolc gólra van attól, hogy egyedüli világcsúcstartó legyen Cristiano Ronaldo, a portugálok futballsztárja – írta az MTI.

A 35 éves csatár a szerdai barátságos mérkőzésen egy találattal vette ki a részét Andorra 7-0-s legyőzéséből, és a 85. percben fejelt góljával immár 102-nél tart a válogatottban. A rekordot Ali Daei tartja, aki 109-szer volt eredményes iráni színekben.

Ronaldo az Andorra elleni meccsen, Fotó: AFP (Patricia de Melo Moreira)
Ronaldo az Andorra elleni meccsen, Fotó: AFP (Patricia de Melo Moreira)

A Juventus nemrég koronavírus-fertőzésen átesett játékosa messze a legeredményesebb futballista Európában. A rangsor második helyén (az örökranglistán harmadik) Puskás Ferenc áll 84 válogatott góllal, Kocsis Sándor 75-öt szerzett, majd a német Miroslav Klose (71) és Gerd Müller (68) következik.

A La Gazzetta Dello Sport egy másik rekordról emlékezett meg. Valamennyi meccset számítva ugyanis 746-ra emelkedett a játékos góljainak száma. Ezzel befogta az örökranglista negyedik helyén álló Puskást, és közelíti a két brazilt, Pelét (767) és Romáriót (772).

Ezen a listán a bécsi születésű, de a csehszlovák válogatottban futballozó Jozef Bican vezet 805 találattal. Ha Ronaldo továbbra is ilyen magas szinten futballozik, akár utolérheti őt is. Bican 2001-ben halt meg 88 éves korában, 1955-ben hagyta abba a futballt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!