Marco Rossi koronavírusos, Izland ellen nem ülhet a kispadra

2020. november 11. – 11:25

Másolás

Vágólapra másolva

Hat nappal segítője pozitív tesztje után Marco Rossinál is kimutatták a koronavírust.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi koronavírus-tesztje pozitív lett – jelentette be a Magyar Labdarúgó Szövetség Twitter oldalán. Hogy vannak-e tünetei, arról egyelőre nem írt az MLSZ. A pályaedző, Giovanni Constantinónál hat napja mutatták ki a vírust, ezért ő már nem is kezdte meg a felkészülést a stábbal a telki edzőtáborban.

Rossit vélhetően kedden vizsgálták, a pozitív eredmény után elkülönítették a többi stábtagtól és a csapattól. Rossi így nem lehet ott a csapat csütörtök esti pótselejtezőjén Izland ellen 20.45-től a Puskás Arénában. A szakember nem először hiányzik, de eddig eltiltás miatt nem tarthatott együtt csapatával. Mindkétszer Cosimo Inguscio helyettesítette: először két éve novemberben, akkor az észteket sikerült legyőzni. A tavaly júniusi Eb-selejtezőn Wales ellen is ő dirigált, és a siker akkor sem maradt el (1-0).

A pótselejtező győztese vehet részt az idénről jövőre halasztott Európa-bajnokságon, a vesztes nem. Visszavágó nincs. A mérkőzést a holland sztárbíró, Björn Kuipers vezeti.

A válogatott sajtótájékoztatója eredetileg szerdán 12 órakor kezdődött volna, de ezt 20 órára tették, további részletek akkor derülhetnek ki.

A magyar válogatott a legjobb összeállításában léphet pályára – Kleinheisler László van karanténban, de ő az előző 3 találkozóról is hiányzott -, hogy 2016 után ismét ott legyen az Európa-bajnokságon, amelyikben részben Budapest is a házigazdája. Ha a csapat továbbjut, akkor Franciaországgal, Németországgal és Portugáliával szerepelhet egy csoportban. A németekkel idegenben, a másik két nemzettel a magyar fővárosban lenne a mérkőzés.

A Telex legfrissebb híreit itt olvashatja.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass