Vizsgálja a rendőrség a brazil motoros tragédiáját

2020. november 10. – 15:45

Másolás

Vágólapra másolva

Másfél év alatt a harmadik halálos motoros baleset volt a Forma-1-ből ismert interlagosi pályán a Brazil Superbike bajnokságban. 2019. áprilisban Maurizio Padulete, két hónapja Danilo Berto halt meg ezen a pályán.

A hétvégi versenyen a 23 éves Matheus Barbosa vesztette életét, a negyedik helyen haladt, amikor az egyik kanyarban elveszítette uralmát a motor felett, kisodródott, és érdemi fékezés nélkül nekicsapódott az oszlopoknak. A becsapódás erejét látva a kommentátor is elhallgatott a videón.

Barbosa tavaly megnyerte ezt a sorozatot, ebben a kategóriában nagyjából 200 lóerős motorokkal versenyeznek. Barbosa a sisakján Jézus arcképét viselte, és az volt a jelmondata, akinek van hite, annak nincs szüksége szerencsére.

A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, majd egy szakértői vizsgálatnak kell kiderítenie, miért nem tudott megfelelően fékezni. A baleset után nagyon gyorsan ott voltak az orvosok, egy perc sem telt el, mire odaértek, de csak azt tudták megállítani, hogy szörnyethalt. A rendezők azt állították, mindent a hatósági előírásoknak megfelelően tettek.

A versenyt tíz körrel a vége előtt természetesen félbeszakították.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!