Real-rekord: három tizenegyesgólt kaptak, romokban a csapat

2020. november 9. – 10:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Real Madrid a BL-ben először nyert a múlt héten, a bajnokságban viszont nagy verésbe szaladt bele.

Vasárnap este rendezték a spanyol bajnokság kilencedik fordulójának zárómeccsét, és a Real Madrid ugyan vezetett Valenciában Karim Benzema góljával, végül négyet kapott, és a jó kezdés után súlyos pofonba szaladt bele. A meccs külön érdekessége volt, hogy a valenciai Carlos Soler három tizenegyesből ért el mesterhármast. A 23 éves középpályása tette nemcsak ezért történelmi, hanem mert a Real Madrid ellen 90 perc alatt még sohasem ítéltek három büntetőt.

A mesterhármast jegyző Soler Fotó: AFP, Fotó: José Jordan
A mesterhármast jegyző Soler Fotó: AFP, Fotó: José Jordan

Az első tizenegyest kezezés miatt ítélték meg, Soler elhibázta a lövést, a Courtois kezéről kipattanó labdát a kapufára rúgta, onnan aztán Musah a kapuba. Az egész akciósort érvénytelenítette Gil Manzano játékvezető, mert a rúgás pillanatában beléptek a büntetőterületen belülre. Soler így ismét odaállt a labda mögé, és laposan jobb kézre rúgta ismét, de most már sokkal erősebben, ezzel egyenlített a hazai csapat. Még a félidő előtt fordítania is sikerült a Valenciának, Varane ügyetlensége is kellett ehhez, a világbajnok francia védő nincs nagy formában, ezt ezúttal is ékesen igazolta öngóljával.

A harmadik valenciai gól előtt Marcelo ütközött az ötösön, szabálytalannak látta a bíró. Soler most a kapus másik kezére rúgta laposan. A negyedik gól előtt Ramos egészen érthetetlenül csapott bele a labdába nagy erővel, mintha a strandon lenne. Soler kopizta a második büntetőjét, laposan erősen lőtte újra a bal alsó sarokba.

Amióta Zidane második edzői megbízatását tölti, ez volt a kilencedik veresége. Csapata a szezonbeli nyolc bajnokin 9 gólt kapott, ami gyenge teljesítmény, ráadásul hetek óta a belga kapus átlag felett teljesít, folyamatosan nagy bravúrjai vannak. Az éllovas Real Sociedad 9 meccsen négy gólt kapott, az Atletico pedig mindössze kettőt.

Élesen bírálják az edzőt, amiért ragaszkodik Marcelo játékához, mert a 9 vereségekor a brazil mindannyiszor ott volt a pályán. A lapok szerint Mendynek lenne helye a védelem bal oldalán, ő azonban a kispadon ücsörgött. Azt is kifogásolják, miért csak csereként szállt be a német középpályás, Toni Kroos. A Marca megállapítja, a Real romokban van, és felesleges a tizenegyesek jogosságán vitatkozni, mert a csapatjáték nem működik. A Bajnokok Ligájában sem véletlenül tart 3 találkozón 7 bekapott gólnál a csapat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!