Szoboszlai karanténban, veszélyben a játéka az év meccsén Izland ellen

2020. november 9. – 10:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hétvégén élete meccsének nevezte az Izland elleni pótselejtezőt Szoboszlai Dominik, most előfordulhat, hogy ezt ki kell hagynia.

A Red Bull Salzburg hivatalos honlapján jelezte, hogy hat futballistája lett koronavírusos, emiatt a csapat karanténba került, és egyelőre egyetlen játékos sem utazhat el a válogatottba.

A Salzburg vasárnap este a Rapiddal játszott 1-1-es döntetlent Bécsben, a magyar játékos mindvégig a pályán volt. Az érintett futballistákat nem nevezték meg, tüneteik nincsenek. Pénteken még mindenkinek negatív volt a tesztje, a vasárnap esti tesztelésen derültek ki a pozitív eredmények.

A karantén érzékenyen érinti a magyar válogatottat, amely csütörtök este Izland ellen az utolsó pótselejtezőn az Európa-bajnoki részvételért játszik. Ezen az egy meccsen dől el, ott lesz-e a csapat a jövőre halasztott, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Szoboszlai pontrúgásai életveszélyesek, fájdalmas veszteség lenne, ha nem jönne – Fotó: Getty, Szirtesi László
Szoboszlai pontrúgásai életveszélyesek, fájdalmas veszteség lenne, ha nem jönne – Fotó: Getty, Szirtesi László

Az októberi, bulgáriai találkozóra sem jöhetett a 20 éves Szoboszlai, a csapat nélküle is nyert 3-1-re Szófiában, de Izland lényegesen erősebb. Az Eszék középpályása, Kleinheisler László szintén karanténban van, ő sem érkezhet haza. Izland a legerősebb összeállításában érkezik.

Marco Rossi azt mondta a múlt hétfőn, a játékos annyira elszánt, hogy gyalog is jönne a csapat kedvéért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!