Gyereke vizeletét csempészte be Mike Tyson a doppingellenőröknek

2020. november 9. – 14:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

November 28-án tér vissza a ringbe Mike Tyson, egy szintén korábbi bokszvilágbajnokkal, a nála három évvel fiatalabb Roy Jonesszal mérkőzik meg Los Angelesben.

A most 54 éves Mike Tyson a nehézsúly legfiatalabb profi világbajnoka volt 1986-ban, akinek pályafutását 1992-ben egy börtönbüntetés szakította meg, amit nemi erőszak miatt kapott. A Hotboxin nevű podcastben feltárta züllött múltjának egy darabját. Volt ugyanis olyan meccse, amikor tele volt kokainnal, amit a doppingvizsgálaton ki is mutattak volna, ezért cselhez kellett folyamodnia. Gyereke vizeletét csempészték be hozzá a meccs után az öltözőbe, amit egy műpénisz segítségével belepréselt az ellenőrök kémcsövébe, így úszta meg a lebukást.

A visszatérésre készülő Mike Tyson – Fotó: Getty (Donald Kravitz)
A visszatérésre készülő Mike Tyson – Fotó: Getty (Donald Kravitz)

A gyerekét nem akarta bekeverni, de megijedt attól, hogy a felesége ismét várandós, ami a vizeletből kimutatható, és akkor ő is lebukott volna. Tyson önéletrajzi könyvében azt már korábban bevallotta, hogy 11 éves korában próbálta ki először a drogot, ami végigkísérte a pályáját. A Danny Williams elleni meccsen 2004-ben kábítószer hatása alatt állt, és két évvel korábban is, amikor Lennox Lewisszal csapott össze. A mérlegelésen nem megjátszotta, hogy neki akar menni ellenfelének, hanem tényleg nagyon dühödt és ingerült volt.

A nehézsúlyú öklöző többször volt börtönben, 2005-ben hagyta abba, most tér vissza, és az eddig nyilvánosságra hozott felvételek alapján nagyszerű formában várja a meccset.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!