Izland a legjobb csapatával érkezik az Eb-pótselejtezőre

2020. november 6. – 16:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország és Izland is két egymást követő labdarúgó Európa-bajnokságra juthat ki. A fogadóirodák hajszállal a magyarokat tartják esélyesebbnek.

A jövő csütörtöki Magyarország-Izland válogatott meccsre kihirdette az izlandi futballkapitány, Erik Hamrén a 24 fős keretét. A meccs tétje óriási, a győztes ott lehet az idénről jövőre halasztott Európa-bajnokságon. Visszavágó nincs, a hosszabbításnak vagy a tizenegyes rúgásoknak dönteniük kell. Már azt is tudjuk, hogy a párharc győztese az F csoportba kerül, ahol a világbajnok Franciaország, az Európa-bajnok Portugália valamint a 2014-ben vb-győztes németek várnak rá. Hamrén koronavírusos volt októberben, de most visszatérhet.

Marco Rossi már hétfőn megnevezte, kikre számít, az Eszéken futballozó Kleinheisler László az egyik visszatérő, és a válogatott, ha nem jön semmi közbe, legerősebb összeállításában eheti fel a küzdelmet. Szükség is lesz a legjobbakra, mert Izland csapata ugyan öregszik, de még mindig együtt játszik a csapatnak az a magja, amelyik ott volt az előző világbajnokságon, és a 2016-os Európa-bajnokságon is. Ők érkeznek, az izlandiaknál sincs sérült.

  • Kapusok: Hannes Halldórsson (Valur), Ögmundur Kristinsson (Olympiakosz – Görögország), Rúnar Rúnarsson (Arsenal – Anglia)
  • Védők: Ari Skúlason (Oostende – Belgium), Hördur Magnússon (CSZKA Moszkva – Oroszország), Birkir Saevarsson (Valur), Kári Árnason (Víkingur – Feröer), Ragnar Sigurdsson (Köbenhavn – Dánia), Sverrir Ingason (PAOK – Görögország), Hólmar Eyjólfsson (Rosenborg – Norvégia), Hjörtur Hermannsson (Bröndby – Dánia), Victor Pálsson (Darmstadt – Németország)
  • Középpályások: Birkir Bjarnason (Brescia – Olaszország), Aron Gunnarsson (el-Arabi – Katar), Gylfi Sigurdsson (Everton – Anglia), Rúnar Már Sigurjónsson (Asztana – Kazahsztán), Arnór Ingvi Traustason (Malmö – Svédország), Arnór Sigurdsson (CSZKA Moszkva – Oroszország)
  • Csatárok: Jóhann Gudmundsson (Burnley – Anglia), Albert Gudmundsson (AZ Alkmaar – Hollandia), Alfred Finnbogason (Augsburg – Németország), Jón Dadi Bödvarsson (Millwall – Anglia), Kolbeinn Sigthórsson (AIK – Svédország), Vidar Kjartansson (Valerenga – Norvégia)
Gylfi Sigurdsson az Everton csatára, Fotó: AFP, Bulent Kilic
Gylfi Sigurdsson az Everton csatára, Fotó: AFP, Bulent Kilic

Gylfi Sigurdsson a legnagyobb név, aki az Evertonban jól játszik, a bajnokságban még nem volt eredményes, de a románok ellen duplázott, ő juttatta Eb közvetlen közelébe csapatát. Aron Gunnarson Katarban futballozik, ettől még a középpálya motorja. A védelem oszlopa, Arnason már 38 éves, de még mindig inkább neki szavaznak bizalmat, mint a görög PAOK-ban futballozó Ingasonnak. Johann Gudmundsson a Burnley legutóbbi bajnokiját kihagyta sérülés miatt, a már péntek este kiderülhet, mennyire súlyos vádlijának problémája, klubja Brightonban játszik. Nagy meglepetés lenne, ha nem lenne ott a középpálya bal oldalán csütörtökön.

A meccsre a járványügyi korlátozások utáni maximális jegy elkelt, 20 ezren lehetnek a Puskás Arénában. A két válogatott legutóbb 1-1-es döntetlenre végzett a franciaországi Eb-n, az egyenlítés egy öngóllal sikerült a magyar csapatnak a hajrában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!