Szétzúzta a Liverpool az Atalantát, először nyert a Real a BL-ben

2020. november 3. – 23:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mozgalmasan telt a Bajnokok Ligája keddi játéknapja, a két német csapat, a Gladbach és a Bayern hatot vágott, a Liverpool megállt ötnél. Az angolok továbbra sem kaptak gólt az idei kiírásban.

A Bajnokok Ligája harmadik fordulójában a címvédő Bayern München az osztrák bajnok Salzburg otthonába látogatott. Az előző két fordulóban egyaránt eredményes Szoboszlai Dominik természetesen most is ott volt a kezdőben, és ezúttal is a középpályára szélére húzva. Gyászszünettel kezdődött a meccs, a bécsi terrortámadásra áldozataira emlékeztek, a B-közép helyén egy transzparenssel utaltak a hétfői vérengzésre.

A negyedik percig kellett várni az első gólra a szakadó esőben, Berishától indult a támadás, a labda Szoboszlai és Koita érintésével jutott vissza az albán származású, de már Németországban született csatárig, aki hat méterről a rövid sarokba lőtte a labdát.

A Bayern rákapcsolt, pillanatok alatt dolgozott ki két helyzetet, ezek kimaradtak, majd a játékvezető először büntetőt ítélt, amikor a hátrafutó Szoboszlai Hernadezzel ütközött. Kis videózás után kiderült, a magyar középpályás nem hogy nem szabálytalankodott, hanem őt rúgta meg az előretörő hátvéd. Nem kellett sokat várni elrúgott tizenegyesre sem, Müllert csel közben rúgta meg Mwepu. Lewandowski nagyon higgadtan lőtte a bal alsóba a labdát. Még az első félidő vége előtt a bajorok előnybe kerültek, Lewandowski ugratta ki Müllert, aki a vonalig vitte a labdát, erősen centerezte vissza, a menteni igyekvő Kristensen testéről a saját kapujába vágódott a labda.

A fordulás után Szoboszlainak volt egy jó lövése, amit Neuer vetődve fogott meg, de a szöglete után túlzottan elöl ragadt csapata, a kontrából három német játékost tört kapura, Gnabry lövését kiütötte Stankovic kapus. Comannak volt egy kapufája, majd a salzburgi edző tökéletesen cserélt, és Okugawa szinte első labdaérintéséből egyenlített. Tíz perccel a vége előtt Boateng remekül érkezett egy szögletre, és nyolc méterről a hálóba bólintott, a kapusnak esélye sem volt a hárításra. Sané egy pazar csel után csavart a jobb felsőbe (ezt láthatja a videón), Lewandowski fejese sem a végeredményt jelentette, mert a 2-6 Hernandez megpattanó labdája után alakult ki.

A csoport másik meccsén a Lokomotiv Moszkva 1-1-re végzett hazai pályán az Atletico Madriddal szemben. A spanyolok Gimenez fejesével szerezték meg a vezetést, aztán egy kezezés miatt megítélt tizenegyessel egyenlítettek az oroszok. Az Atletico két kapufáig jutott, gólt azonban nem sikerült elérnie. Az oroszok edzője az a Marko Nikolic, aki a Vidivel két éve az Európa Ligában volt érdekelt, csapata két döntetlennel még lőtávolban van a továbbjutást jelentő második helyért.

A B csoportban a Real Madrid váratlan vereséggel kezdett a Sahtar Donyeck ellen hazai pályán (2-3), majd kétgólos hátrányt az utolsó percekben eltüntetve játszott 2-2-es Mönchengladbachban. Most a szintén nyeretlen Intert fogadták, és az első félidőben a 25. és a 35. perc között három gólt láttunk. A realos Benzema nyitotta a sort, egy rövid hazaadásra lecsapott, elvitte Handanovic kapus mellett a labdát, és az üres kapuba gurított. Ramos szöglet utáni fejesgóllal folytatta, amivel megduplázta csapata előnyét. Lautaro Martinez következett, aki Barella szenzációs sarokpassza után került helyzetbe, és 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. (2-1)

A második félidőben kihasználta az Inter a Real védelmének megingását. Varane beragadt, így Lautaro Martinez nem volt lesen, az indítás után fejjel készítette le a labdát a horvát Perisicnek, aki elrúgta Courtois mellett, így kiegyenlített. A 80. percben egy gyors támadás végén Rodrygo kapta a bal szélről a labdát, megigazította, és 15 méterről bebombázta a kapu bal oldalába. A Realnak az ukránokhoz hasonlóan 4 pontja van, az Internek 2.

A másik meccsen az eddig mindkétszer pechesen pontokat veszítő Gladbach most nem bízta a véletlenre, már az első félidőben hármat rámolt be a Sahtarnak, és a másodikban sem spóroltak, akkor is három gólt lőttek, így fölényesen nyerték a meccset, és 5 ponttal a csoport élén állnak.

A C csoportban a Porto az első félidőben kétgólos előnybe került a Marseille ellen, egy ide-oda pattogó labdát középre adtak, és az üresen álló Maregának az ötösről kellett bepöccinteni a labdát. A franciák kihagytak egy tizenegyest, a portugálok berúgták. A City tartalékon is 3-0-ra verte az Olympiakoszt, és 9 ponttal vezeti a csoportot.

A D jelzésű négyesben a 2019-ben győztes Liverpool az Atalanta vendége volt, és a 23 éves Diogo Jota hihetetlen laza és elegáns emelésével az első negyedóra végén megszerezte a vezetést.

Mané-Jota-Szalah, mindannyian eredményesek voltak Bergamóban, Fotó: Reuters, Alessandro Garofalo
Mané-Jota-Szalah, mindannyian eredményesek voltak Bergamóban, Fotó: Reuters, Alessandro Garofalo

A portugál csatár zsinórban negyedik meccsén is eredményes, tökéletesen pótolja Firminót. A 33. percben Jota kapott egy hosszú indítást a bal oldalon, ballal átvette, jobbal pedig a kapu rövid sarkába zúdította a labdát. A Wolverhamptontól a vörösökhöz kerülő játékos egyik gólja szebb volt, mint a másik.

A második félidőben a két csatártársa Szalah és Mané is feliratkozott a gólszerzők közé, az egyiptomi csatár saját térfelének közepéről indult, és a kapuig rohant. Az 50. percre már négygólos előnyben voltak az angolok. Az ötödik találat ismét Jotáé volt, az Atalanta teljesen szétesett, ha úgy is jöttek ki a második félidőre, hogy megpróbálják szorossá tenni a meccset, 9 perc alatt többet kaptak, mint az első játékrészben. A Liverpool gólt sem kapott az eddigi három BL-meccs alatt, noha az olaszok közel álltak a szépítéshez az utolsó pillanatokban.

Az Ajax a dán Midtjyllandhoz koronavírusos játékosai miatt tartalékosan érkezett, de ez nem látszott a játékukon, mert Antony és Tadic 13 perc alatt megnyugtató előnyt harcolt ki csapatának. A hazai csapat szépített, és már az első félidőben kialakult a végeredmény.

Eredmények:

  • A csoport: Salzburg – Bayern München 2-6, Lokomotiv Moszkva – Atletico Madrid 1-1
  • B csoport: Real Madrid – Internazionale 3-2, Sahtar Donyeck – Mönchengladbach 0-6
  • C csoport: Porto – Marseille 3-0, Manchester City – Olympiakosz 3-0
  • D csoport: Atalanta – Liverpool 0-5, Midtjylland – Ajax 1-2
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!