Gyurcsó és Kleinheisler újra Marco Rossi keretében az év meccse előtt

2020. november 2. – 15:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar futballválogatott a szezon legfontosabb meccsét játssza november 12-én: az Izland elleni egymeccses pótselejtezőn derül ki, ott lehet-e a részben saját rendezésű, jövőre halasztott Európa-bajnokságon. Budapesten egyetlen korábbi nagy magyar sztár sem játszhatott nagy tornán, Szalai Ádámék előtt most itt a lehetőség, azt az Izlandot kell vernie a csapatnak, amelyikkel a 2016-os Eb-n 1-1-re végeztek. Izland öregedő csapat, utolsó nagy dobásukra készülnek.

Marco Rossi hétfő délután kihirdette, kikre számít a Puskás Arénában. A sorsdöntő meccs után Szerbia valamint Törökország a Nemzetek Ligája keretén belül érkezik, de a két meccs jelentősége eltörpül az Izlanddal szembeni mellett, még ha két győzelemmel és kis szerencsével fel lehetne kerülni az A divízióba.

Maradjunk azonban a földön, és nézzük, kikkel lehet bejutni a kontinens legjobb 24 csapata közé. Két fontos visszatérő: Kleinheisler László és Gyurcsó Ádám. Kleinheisler gólja nagyot lendített a csapaton az oslói selejtezőn 2015. novemberben, most ismét újra elsülhetne a lába. A Kínában futballozó Kádár Tamás ezúttal sem kapott meghívót, a Cipruson futballozó Szalai Attila lesz a védelem bal oldalán. A másodosztályban futballozó válogatottsági rekorder, Dzsudzsák Balázs sem játszhat az Eb-ért.

A 68 ezres stadionban körülbelül 20 ezren lehetnek a helyszínen, az első nap nagy érdeklődés volt, de még két ezer jegy kapható.

„Akik korábban hozzájárultak, hogy idáig eljutottunk, kiérdemelték, hogy itt legyenek” – kommentálta a keret összetételét Rossi, aki azt is hozzátette, hogy jobb hangulatban van most, mint az előző két meccs előtt. Szoboszlai Dominik azt mondta a kapitánynak, ha a Salzburg nem engedné el, akkor gyalog fog eljönni. (Legutóbb karanténba kényszerült, mert néhány társa koronavírusos lett.)

Fizikálisan felkészültnek nevezte Rossi Izlandot, a játékosaik kevés teret hagynak, a kevés alkalommal viszont rögtön élnek. Nagyon figyelni kell a szélekre, kipróbált játékuk van, régóta együtt játszanak. Sigurdssonra külön felhívta a figyelmet.

Ami a magyar nehézségeket érinti: Nagy Ádám bajnoki meccset még nem játszott idén, Szalai Ádám pedig még csak a Mainz keretében sem volt. Rossi külön kitért Szalaira, aki a legideálisabb csapatkapitány szerinte, nagyon hasznos futballista, aki jó hatással van a társaira. Azt mérlegelni fogják, hogy ők kezdettől pályán legyenek-e vagy sem, mert a válogatotton kívül más meccset nem játszottak.

Kapusok: Gulácsi Péter (Lipcse), Dibusz Dénes (Ferencváros), Hegedűs (Paks)

Védők: Bese Barnabás (Leuven), Botka Endre és Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Fiola Attila és Hangya Szilveszter és Loic Nego (Fehérvár), Kecskés Ákos (Lugano), Lang Ádám (Omonia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Apollon)

Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gyurcsó Ádám (Hajduk Split), Kalmár Zsolt és Schäfer András (DAC), Nagy Ádám (Bristol City), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg), Holender Filip (Partizan Beograd)

Támadók: Nikolics Nemanja (Fehérvár), Sallai Roland (Freiburg), Szalai Ádám (Mainz), Könyves Norbert (ZTE), Varga Kevin (Kasimpasa)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!