Szórja a milliókat, de Dárdai nélkül csak vegetál a Hertha

2020. november 2. – 13:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Berlin az egyetlen nagy európai város, amelynek nincs Bajnokok Ligája-csapata. Ezen akartak változtatni, de egyelőre nem találják a helyes ösvényt, mi több, újabb válság jelei mutatkoznak a klubnál.

Hazai pályán továbbra is nyeretlen a Hertha BSC a német futballbajnokságban, hat forduló után 4 ponttal a tizennegyedik helyen áll a Bundesligában. A Berliner Zeitung arról írt a Wolfsburg elleni vasárnap esti 1-1-es döntetlen után, hogy bár ilyen játékosállománya 1996 és 2002 között volt legutóbb a klubnak, Bruno Labbadia eddig nem élt vele. A századik győzelmére készülő edző az eredménnyel elégedetlen volt, a mutatott játékkal nem, megérdemelték volna a győzelmet. Labbadiával még a tavalyi rajt 7 pontját is sikerült eggyel alulmúlni.

Labbadia nem boldog, Fotó: Getty, Martin Rose
Labbadia nem boldog, Fotó: Getty, Martin Rose

Lars Windhorst két éve merész álmokkal érkezett a klubhoz, és 144 millió eurót rakott bele eddig, a korábbi terv, hogy majd a sikeres, és a 19 évesek között 2018-ban bajnokságot nyerő csapatból építgetnek be fokozatosan játékosokat, teljesen felborult. Ehelyett nagy neveket igazoltak, a Bajnokok Ligáját célozták meg, de egyelőre senki nem tudta összerakni ezt a csapatot.

Nekifutott az előző szezonban Ante Čović, őt a korábbi német és amerikai kapitány, Jürgen Klinsmann váltotta, őt Alexander Nouri, majd Bruno Labbadiával egy átmeneti fellángolás után a szezon végére már visszaestek, idén pedig a kupában öt gólt kaptak a Braunschweigtől.

Az öt edző eredményessége így alakult:

  • Dárdai Pál (1,38 pont átlagban – 172 meccsen)
  • Čović (1,21 – 14 meccsen)
  • Jürgen Klinsmann (1,2 – 10 meccsen)
  • Alexander Nouri (1,25 – 4 meccsen)
  • Labbadia (1,14 – a 7 idei meccsen, 1,06 – 16 meccsen, amióta Berlinben van)

A tehetős befektető, Windhorst érkezése és Dárdai Pál távozása egy időszakra esik, a magyar edzőnek 2019 nyáron köszönték meg a munkáját. Az előző idényben a 44 éves Dárdai pihent, a nyáron munkába állt, a 16 évesek edzője lett, és a Hertha-akadémia koordinátora. Kapott ugyan ajánlatokat, de nem fogadta el azokat.

Ha nem sikerült javítania Labbadiának a hétvégén az eddig várakozás felett szereplő Augsburg ellen, akkor már a válogatott szünet alatt azon törheti a fejét a klub vezetése, hogy ki lehetne a stabilitást hozó megoldás. Kézenfekvő lenne visszanyúlni Dárdaihoz, aki négy és fél éven át volt a csapat szakvezetője, de a sportigazgató, Michael Preetz akkor látványosan beismerné a tévedését, mert Dárdai menesztésében jelentős szerepe volt, az utódok kiválasztása pedig eddig rosszabbul nem is sikerülhetett volna.

Dárdai legrosszabb rajtjakor hat forduló után egyébként 8 pontos volt a csapat, két legerősebb indulása pedig 13 pontos. Egyszer ezzel a második helyre repítette csapatát, ráadásul egy sokkal gyengébb kerettel érte el mindezt. Neki 10-15 millió euró állt rendelkezésére a keret megerősítésére, mégis kétszer eljutott az Európa Ligáig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!