Bántalmazással vádolja a US Open döntősét korábbi barátnője

2020. október 29. – 18:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kapcsolati erőszakkal vádolja Alexander Zverevet korábbi barátnője, az orosz Olga Saripova. A US Openen idén döntős német teniszező 2018 és 2019 között járt Saripovával, aki most az Instagramon írt először arról, hogy korábban egy bántalmazó kapcsolatban élt. Az eredeti posztban ugyan nem szerepelt Zverev neve, de a kommentelők hamar a híres teniszezőt azonosították a nő abuzív expartnereként, Saripova pedig egy orosz lap kérdésére meg is erősítette azt, hogy róla van szó – írja a Love Tennis.

Az eredeti, orosz nyelvű Instagram-bejegyzésben a 24.hu szerint Olga Saripova azt írta, azért vállalja nyíltan, hogy kapcsolati erőszak áldozata volt, hogy ne érezzék magukat egyedül azok a lányok, akik hasonló helyzetben vannak, vagy megtapasztaltak már hasonlót.

Alexander Zverev és Olga Saripova 2019. július 23-án, a németországi Hamburgban.
Alexander Zverev és Olga Saripova 2019. július 23-án, a németországi Hamburgban.

Az orosz Championatnak adott interjúban pedig azt mesélte, hogy a tavalyi US Open alatt egy másik teniszező, Danyiil Medvegyev feleségével ment sétálni, és miután később ért haza, mint amikorra Zverev várta őt, a teniszező dührohamot kapott és fizikailag bántalmazta: párnával fojtogatta, a karját kicsavarta, a fejét pedig falnak ütötte.

Saripova azt mondja, az életéért aggódott, volt néhány másodperc, amikor levegőt sem kapott a bántalmazás közben és többször próbált meg sikertelenül kimenekülni a szállodai szobából.

Mikor végül sikerült kiszabadulnia, mezítláb volt és csak a telefonját tudta magával vinni. Minden egyebe (a ruhái, a pénze és az útlevele is) a szobájában maradt. Amikor ezekért visszament a hotelba, Zverev a holmijait kidobta a folyosóra, de az útlevelét nem kapta vissza – állítja Zvrev exbarátnője.

Amikor legközelebb találkoztak, mások is jelenvoltak, a nő ennek tudja be azt, hogy akkor tudtak normálisan beszélni. Végül a bántalmazás ellenére is együtt maradt még Saripova a német teniszezővel, akit ezután több tornára is elkísért, mielőtt végleg szakított vele. Az orosz nő, aki maga is teniszetett amikor megismerkedett Zverevvel, azt mondja, a szakítás körülményeiről egyelőre még nem képes beszélni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!