Szoboszlai megint gólt lőtt, a Real az utolsó percben mentett pontot

2020. október 27. – 23:31

Szoboszlai megint gólt lőtt, a Real az utolsó percben mentett pontot
Szoboszlai Dominik és Sekou Koita a Red Bull Salzburg-Atlético Madrid Bajnokok Ligája mérkőzésen – Fotó: Gabriel Bouys / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A sztárcsapatok közül a Real Madrid tovább szenved a Bajnokok Ligájában, második meccsét is majdnem elbukta. A Liverpoolban Szalah és Mané csereként álltak be a második félidőben, amikor 1-0-ra vezetett a csapatuk. A City is megnyerte második meccsét.

A Bajnokok Ligája második játéknapján a Salzburg magyar középpályása, Szoboszlai Dominik ismét eredményes volt. Az osztrákok az Atletico Madridhoz látogattak, és a spanyolok Llorente 19 méterről eresztett el egy nagy lövést a 29. percben, a labdába beleért a kapus, de kiütni nem tudta. A 40. percben a Salzburg támadását Szoboszlai értékesítette, Berisha fordította ki neki a középen tömörülő védők gyűrűjéből a labdát, amit 10 méterről külsővel rúgott a léc alá. A huszadik születésnapját vasárnap ünneplő Szoboszlai a Salzburgban a válogatottal ellentétben inkább a szélen, most ennek köszönhette a gólt, mert tökéletesen zárkózott fel a támadáshoz.

A második félidőben is megmaradt a nagy iram, Berisha most nem gólpasszt adott, hanem ő volt a találat előtt a végállomás. A Salzburg a saját térfeléről másodpercek alatt, három érintéssel jutott el a gólig: Ulmer kapott egy hosszú indítást, a balhátvéd hajszálpontosan adott középre, a német-koszovói csatár pedig becsúszva pofozta a labdát a hálóba. A spanyolok 5 perc múlva egyenlítettek, Joao Felix használta ki a védelem megingását, majd ugyanő 5 perccel a vége előtt a győztes gólt is belőtte. Egy szöglet utáni kavarodást használt ki a 20 éves portugál, Szoboszlai a gólvonalon állt, de nem tudta kifejelni erős lövését, amit a kapufa segített be. Az előző körben a Lokomotivval döntetlenező osztrák bajnok a jövő héten a címvédő Bayern Münchent fogadja.

Azt a Bayernt, amelyik az A csoport másik meccsén a Lokomotiv Moszkva vendége volt. A bajorok 2-1-re nyertek, Leon Goretzka szerzett vezetést a 13. percben, amire az oroszok válaszoltak, de a 79. percben Joshua Kimmich eldöntötte a pontok sorsát, a Bayern mindkét meccsét megnyerte. A Lokomotiv edzője a szerb Marko Nikolic, aki a Vidit az Európa Liga csoportkörébe vezette.

A B csoportban az Inter ugyan jelentős mezőnyfölényben volt a Sahtar Donyeck vendégeként, a kapu előtt a legnagyobb ziccereket is kihagyta, így nem született gól. Az első meccsen az ukránoktól váratlanul 3-2-es vereséget szenvedő Real Madrid idegenben az utolsó pillanatban tudott javítani. A Mönchengladbach vendégei voltak, és ugyan veszélyesen játszottak az első félidőben, a németek első támadásukból bevették Courtois kapuját. A francia Marcus Thuram volt a gólszerző, akinek az édesapja Zidane-nal együtt nyert világbajnokságot 1998-ban.

A második félidőben 50 másodperc után egyenlíthetett volna a Real, de a kapufa megmentette a hazai csapatot. Thuram ellenben második helyzetét is kihasználta, amikor a kapu elé keveredett. A Gladbach a harmadik gólját nem tudta belőni, a spanyolok viszont szépítettek a 87. percben, Benzema jókor volt jó helyen. A 93. percben pedig Ramos tökéletesen fejelte vissza Modric labdát, Casemiro pedig 4 méterről a léc alá bombázott. A Gladbach egy hete az Inter ellen szintén az utolsó percekben bukta el a győzelmet, ahogy most is.

A C csoportban a 2019-es győztes Liverpool a dán Midtjyllandot fogadta. Az első gólt érő támadást a svájci Shaqiri indította az 55. percben, Alexander Arnold már lőhetett volna az ötös sarkáról, de a még nagyobb helyzetben lévő Jota elé passzolt, aki az üres kapuba terelte a labdát. Már a 90. perc után jártunk, amikor a csereként beálló Szalah kiharcolt és értékesített egy tizenegyest.

A csoport másik meccsén a hétvégén 13 bajnoki gólig jutó Ajax az Atalantának is vágott kettőt az első félidőben. A fordulás után az olaszok feltámadtak, és Zapata duplájával egyenlítettek.

A D csoportban a Manchester City a francia Marseille ellen tudott nyerni idegenben, mindháromszor kipasszolták a hazaiak védelmét. A franciák rúgott gól és szerzett pont nélkül állnak az utolsó helyen. A Porto az Olympiakoszt verte.

Eredmények:

  • A csoport: Lokomotiv – Bayern München 1-2, Atletico Madrid – Salzburg 3-2
  • B csoport: Sahtar – Inter 0-0, Mönchengladbach – Real Madrid 2-2
  • C csoport: Liverpool – Midtjylland 2-0, Atalanta – Ajax 2-2
  • D csoport: Marseille – Manchester City 0-3, Porto – Olympiakosz 2-0
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!