Lemondott a Barcelona elnöke, kihátrált mögüle az elnökség

2020. október 27. – 21:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hat év után lemondott a Barcelona elnöke, ha nem ezt teszi, veszélybe sodorta volna a klub stabilitását.

Benyújtotta lemondását kedden Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke. A hírt először a katalánok újságok hozták ki, később maga az érintett is megerősítette távozását.

Bartomeu 2014-ben került a klub élére, a pártoló tagok bizalmatlansági szavazását szerette volna elhalasztani, de mivel ez nem sikerült, a szavazás előtt jobbnak látta lemondani. Különösen, mert az elnökség is kihátrált mögüle.

A Barcelonát sok gond gyötri. A koronavírus-járvány miatt a klub pénzügyi helyzete jelentősen romlott, a játékosoknak le kellett mondaniuk fizetésük jelentős részéről. A csapat megalázó vereséget szenvedett a Bajnokok Ligájában, az augusztusi negyeddöntőben ugyanis 8-2-re kapott ki a Bayern Münchentől.

Nem sokkal később a hatszoros aranylabdás, Lionel Messi tudatta távozási szándékát, miközben az urugauyi Luis Suareztől már megváltak az új edző, Ronald Koeman kérésére. Messi a Barcelona ikonja, legeredményesebb játékosa, a társai és a szurkolók is kiborultak, amikor meghallották, hogy szeretne elmenni.

Messi és Bartomeu, Fotó: AFP (Lluis Gene, Manu Fernandez)
Messi és Bartomeu, Fotó: AFP (Lluis Gene, Manu Fernandez)

Bartomeu sokáig várt Valverde edző menesztésével, amikor a télen megtette, Quique Setient nevezte ki, aki már távolodóban volt a szakmától. A télen tárgyaltak a Katarban dolgozó Xavival, akit nem tudtak meggyőzni a visszatérésről, és meghosszabbította a szerződését. Xavi régóta hangoztatja, a klub megújulása elkerülhetetlen, és ezt az alapoknál kell kezdeni.

A világbajnok Gerard Piqué a hétvégi Clasico előtt bírálta az elnököt, amit a katalánok hazai pályán veszítettek el 3-1-re a Real Madriddal szemben. Piqué azt sérelmezte, hogy a klub pénzét arra fordította Bartomeu, hogy a közösségi médiában kritizálják a futballistákat.

>>>Kattintson ide, ha a legfrissebb híreink közül válogatna!>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!