Videózás és hatalmas kapushiba a Clasicón, a Real legyőzte Barcelonát

2020. október 24. – 18:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Real Madrid a hétközi BL-égés után összeszedetten futballozott a Nou Campban, és a második félidőben megnyerte a Clasicót.

A spanyol bajnokság hatodik fordulójában találkozott a két sztárcsapat, a Barcelona és a Real Madrid. A 181. bajnoki Clasicó történelmi volt, mert először fordult elő, hogy nem lehettek nézők a stadionban. A Barcelona a Fradi ellen 5-1-re nyert a Bajnokok Ligájában, a Real azonban kissé könnyelműen vette a Sahtar Donyeck elleni hazai meccsét, és a tartalékos ukrán csapat 3-2-re nyerni tudott Madridban. A kínos vereség után Zidane csapata értelemszerűen javítani szeretett volna.

Nagy tempóban kezdődött a meccs, és az első 10 percben már mindkét csapat eredményes volt. A visszalépő Benzema az ötödik percben egy kitűnő passzal indította el a középen kilépő és jó ütemben megiramodó Valverdét, az uruguayi középpályás megigazította a labdát, és 10 méterről erősen a jobb felső sarokba lőtt, Neto mozdulni sem tudott a labdára.

A Barcelona ellentámadása is szép és lendületes volt, Jordi Alba kapott a bal oldalon egy hosszú átadást, maga elé tette, nem volt lesen, középre nézett és hajszálpontosan adott középre, a 18. születésnapját a jövő szombaton ünneplő Ansu Fati Ramost megelőzve négy méterről a kapuba terelte a labdát.

A 24. percben szögletet rúghatott a Real, de a hazai csapat kontrázott belőle, Messi a kaputól 12 méterre mellel vette át a labdát, egy csellel elhúzta Ramos mellett, 7 méterről lőhetett, Courtois felkínálta neki a rövid sarkot, hogy aztán egy villámgyors visszavetődéssel megfogja a labdát.

A belga kapus gyorsan támadásba lendítette a Realt, és hasonlóan nagy helyzettel válaszoltak a madridiak. Kroos tette középre a labdát, Benzema Piquét megelőzve lőhetett 13 méterről, Neto oldalra tenyerelte a labdát.

Messi és Casemiro találkozásakor Martinez Munuera játékvezető akár tizenegyest is ítélhetett volna még az első félidőben, mert a becsúszó brazil lába ugyan a labdához ért, de megakasztotta az argentin mozgását. Az esetet a videószobában nézegették, a játékvezető azonban nem kívánta videón visszanézni a történteket.

Az első 45 percről megállapíthattuk, hogy Messi pozícióját továbbra is kereste Ronaldo Koeman edző, hátrahúzta a center mögé, hogy a középpályáról indulva majd veszélyesebb lesz, mintha előretolná. (Griezmann helyét most a lelátón találta meg a holland edző.)

A második félidőben a Barcelona nagy rohamokkal kezdett, Ansu Fati centikkel lőtt a jobb kapufa mellé, Coutinho öt méterről nagy helyzetben fejelhetett, de az oldalhálóba. A 60. percben egy oldalról belőtt szabadrúgás után Ramos mezét megrántotta Lenglet, a játékvezető rossz szögben állt, és elsőre továbbot intett, de visszanézte az esetet, és felülbírálta az első gondolatát.

A büntető előtti pillanatok, Ramos a földre került, Fotó: Reuters, Albert Gea
A büntető előtti pillanatok, Ramos a földre került, Fotó: Reuters, Albert Gea

A büntetőt a hétközben kisebb sérülése miatt hiányzó Ramos végezte el, és Neto ugyan érezte a sarkot, nem tudta kiütni a jobb alsó elől a labdát.

A Barcelonának volt több kisebb lehetősége, Jordi Alba elfutása után például, vagy Messi szabadrúgásakor, ahogy de Jong fejesénél is, de a vendégcsapat vezetése nem forgott veszélyben. A 82. percen hármat cserélt Koeman: Dembele, Griezmann és Trincao állt be. Ezzel viszont túlságosan kinyíltak, és 3 perc múlva Kroos eldönthette volna a meccset, a bombáját és az ismétlését kiütötte azonban Neto. A szögletből Ramosnak volt egy igen nagy helyzete, de nem tudta a kapuba juttatni a labdát.

A 90. percben a meccs addigi legjobbja, Neto hibázott egy kifutásnál, mert kijött róla a labda, amikor kivetődött, nem tudta felszedni Vinicius elől. A csereként beálló Luka Modric addig kereste a helyet, amíg jobb külsővel a kapuba nem tudta csavarni. Az aranylabdás horvátnak 22. Clasicóján ez volt az első gólja. Messinek pedig ez volt zsinórban a hetedik Clasicója, amelyiken nem talált a kapuba.

A Barcelona ugyan két győzelemmel kezdte a bajnokságot, a Sevillával már csak egy hazai döntetlenre (1-1) volt elég az ereje, a múlt héten a Getafe ellen (0-1) és most is vereséget szenvedett. Koeman a meccs végén dühös volt a bíróra, nyilván az elmaradt tizenegyest tette szóvá neki. A 6 meccsen 13 pontot gyűjtő Real Madrid az élre állt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!