Szoboszlai Dominik bombagóllal kezdett a BL-ben

2020. október 21. – 20:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Real Madrid nagy pofonba szaladt bele, a 8 játékosát pozitív koronavírusteszt miatt nélkülöző Sahtar Donyeck 3-2-re nyert Madridban. Ez a kudarc az igazi szenzáció, de több kisebb meglepetés is volt.

A Bajnokok Ligája szerdai, 18.55-kor kezdődő nyitómeccsén a Salzburg a Lokomotiv Moszkvát fogadta. Szoboszlai Dominik kezdett az osztrákoknál, az oroszok edzője pedig az a szerb Marko Nikolic volt, aki két éve a Vidit juttatta el az Európa Liga csoportkörébe.

Az oroszok szereztek vezetést egy szöglet utáni fejessel a 19. percben, és a Lokomotiv felfogása meglepte a hazai csapatot. A 45. percben egyenlített a Salzburg, amikor az addig a pontrúgásokat végző Szoboszlai nem ment ki a szöglethez, de ennek oka volt, mert rá építették fel a figurát. Junuzovic ugyanis nem beívelt, hanem a 16-os sarkára kihúzódott 19 éves magyar középpályást játszotta meg.

Szoboszlai tökéletesen vette át a labdát, azonnal lőni tudott, és mielőtt a blokkolni igyekvő védők odaértek volna, ellőtte a labdát, ami a felső kapufa érintésével került a gólvonal mögé, a kapusnak esélye sem volt a hárításra, mert tökéletesen helyezte a labdát. Ezzel lett 1-1.

Ez a gól utáni jelenet, Szoboszlai várja ünneplő társait. Fotó, Reuters, Leonhard Föger
Ez a gól utáni jelenet, Szoboszlai várja ünneplő társait. Fotó, Reuters, Leonhard Föger

A Salzburgot feldobta a legjobb pillanatban érkező egyenlítés, a második félidőre nagy lendülettel érkeztek, és Junuzovics megpattanó labdája a kapuba pattogott az 50. percben, ezzel az osztrákok fordítottak, és több esélyük volt, hogy a harmadik gólt is bevágják. Mivel ez nem történt meg, Lisakovics egyenlített a 75. percben, és beállította a végeredményt. (2-2) Ebben a csoportban a címvédő Bayern München az Atletico Madrid ellen is szokásos, ellenállhatatlan játékát hozta, a spanyolok erejéből becsületgólra sem futotta, 4-0 lett.

A Real Madrid az első félidőben hazai pályán 3-0-s hátrányba került a Sahtar Donyeckkel szemben hazai pályán. Az ukránok nyolc játékosukat veszítették el a koronavírus-járvány miatt, de mindez egyáltalán nem látszott a játékukon. Négyszer rúgtak kapura az első félidőben, és háromszor eredményesek voltak. Tete volt a Sahtar legjobbja, az első gólt ő lőtte, a második előtt ő lőtt kapura, a kapusról kijövő labda Varane-ról pattant saját kapujába. A harmadik gólt Tete előkészítette, Salomon pedig közelről értékesítette a helyzetet.

A fordulás után a Real sebességet váltott, és a 60. percben már csak 3-2-re vezettek az ukránok, Modric hatalmas gólt lőtt, Vinicius Junior egy labdaszerzés után passzolt a kapuba. A hátralévő félórában viszont nem sikerült az egyenlítés, mert Valverde lövése után ugyan a kapuba jutott a labda 92. percben, a videózás után ezt a találatot törölték. 15-szörös pénzt ért a vendéggyőzelem.

Az Inter vezetett a német Gladbachhal szemben Lukaku góljával, de a belga centernek kellett megmenteni egy pontot. A hétvégén Nápolyban négyet kapó Atalanta Dániában elsöprő lendületre kapcsolt. A Liverpool egy öngóllal nyert.

A-csoport: Bayern München-Atletico Madrid 4-0, Salzburg-Lokomotiv Moszkva 2-2
B-csoport: Real Madrid-Sahtar Donyeck 2-3, Internazionale-Mönchengladbach 2-2
C-csoport: Manchester City-Porto 3-1, Olympiakosz-Marseille 1-0
D-csoport: Ajax-Liverpool 0-1, Midtjylland-Atalanta 0-4

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!