A második alázást már nem tűrte szó nélkül a világbajnok Özil

2020. október 21. – 21:52

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy tűnik, kegyetlen szezon vár Mesut Özilre, akit a tartalékcsapathoz irányítottak. A középpályás nem adja fel, de nem is hallgat.

A német Mesut Özil tavaly március hetedikén játszott utoljára az Arsenalban, másodszor is félreérthetetlenül jelezte neki az angol klub, hogy létszám feletti. Előbb nem került be az Európa Ligára készülő keretbe, nagy ragadóról ott nem marad le, akár pihentetésnek is fel lehetett volna fogni, mert a londoniak a Rapid Wiennel, a norvég Moldéval és az ír Dundalkkal szerepelnek egy csoportban. (Akár mind a hat találkozójukat is megnyerhetik, ha komolyan veszik a sorozatot.)

Özillel most azt közölték, hogy a bajnokságban sem számítanak rá, a 25 fős keretből is kihúzták. Az ügy hátteréhez hozzátartozik, hogy heti 350 ezer fontos fizetésével ő a klubrekorder, és az Arsenal így szeretné kicsikarni az idő előtti távozását. Sok pénzről van szó, egy évre 18 millió fontról.

A 32 éves Özil eddig tűrte a helyzetét, most megtörte a csendet, és az Instagramon kemény szavakkal reagált. Azt tudatta a középpályás, nehéz most összefoglalni az érzéseit, de mélységesen csalódott, és kiderült számára, hogy a hűségét nem méltányolták, szomorú, hogy azt nem viszonozták. Özil 2013-ban került a klubhoz, és 2018-ban hosszabbította meg három évvel a szerződését.

„A koronavírus-járvány terjedése előtt jól játszottam februárban, az új edzővel, Mikel Artetával szépen fejlődtünk. Azóta a helyzet megváltozott. London az otthonom, sok barátom van itt, jó a kapcsolatom a drukkerekkel, harcolni fogok, hogy visszavegyem a helyem. Nem szeretném, ha így érne véget a nyolcadik szezonom itt, szeretett klubomnál. Ahogy mindig, felemelem a szavam az igazságtalanság és az ilyen kíméletlen bánásmód ellen.”

Özil a lelátón sütkérezett a nyári melegben Fotó: AFP, Andrew Matthews
Özil a lelátón sütkérezett a nyári melegben Fotó: AFP, Andrew Matthews

Özilt a tavalyi félbeszakított szezon végén nem zavarta, hogy csak a lelátóról nézhette végig a meccseket, mint a fotón is látható, Southamptonban. Nyomatékosította a nyáron, hogy eszébe sincs elmennie, mindenképpen kitölti a szerződését. A mostani helyzet annyiban más, hogy az U23-asokhoz száműzték, ami egy világbajnok, még ereje teljében lévő játékosnak eléggé megalázó.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!