Büntetlenül rúgta szét a kapus a világ legdrágább védőjét, keresztszalag-sérülést szenvedett

2020. október 18. – 16:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Liverpool specialistához küldte a világ legdrágább védőjét, a holland Virgil van Dijkot, mert félő, keresztszalag-szakadást szenvedett, és emiatt 6-7 hónapot kell kihagynia. Ha így lesz, ebben a szezonban lényegében már nem állhat a klub rendelkezésére. A védőt a 12. percben kellett lecserélni az Everton elleni városi rangadón, mert Pickford letarolta. A kapus folytathatta a meccset, mert a videóbíró kimutatta, ha hajszállal is, van Dijk lesen állt, amikor egy beívelés után a labda felé mozgott. Pickford megúszott egy nyilvánvaló piros lapot, az eset nemcsak a Pool drukkereit háborította fel, nagy visszhangot keltett Angliában.

A képen jól látszik, a labda sehol, amikor ollóba fogja Pickford a holland védő lábát. Fotó: Reuters (Laurence Griffiths)
A képen jól látszik, a labda sehol, amikor ollóba fogja Pickford a holland védő lábát. Fotó: Reuters (Laurence Griffiths)

A VAR ugyanis meg nem történté tett egy olyan alattomos szabálytalanságot, amikor a kapusnak esélye sem volt elérni a labdát, nyújtott lábakkal előre repülve akadályozta meg a védő mozgását. Ennél sérülésveszélyesebb helyzetet nehéz elképzelni. Pickford megúszta az esetet, nem kis köze volt ahhoz, hogy az Everton végül 2-2-es döntetlennel lehozta a meccset, van Dijkot eközben kórházba vitték, és csak szombat este engedték haza, addig a térdét vizsgálták. Pontos diagnózis egyelőre még nincs, így hivatalos bejelentés .

A Guardian szakírója, Jonathan Wilson azt taglalja a cikkében, hogy a VAR nagyon precízen képes kimérni az emberi szem számára észrevehetetlen centiket, ki áll előrébb, ben volt-e a labda. Eközben jó lenne tökéletesíteni a szerepét, hiszen nemcsak a meccsre, hanem a szezonra elveszítheti a védelem egyik oszlopát a Jürgen Klopp, amikor a BL még csak most kezdődik. Klopp amúgy azt mondta, játszott már kicsit sérülten, mindenhogy játszott, de most nem tud játszani.

„Olyan ez, mint mikor a parkolóőr megbüntet, mert két perccel lejárt az időd, vagy két centit elfoglaltál a járdából. Megbüntet, miközben a tolvajok rég kirabolták a kocsidat, csak akkor ő mással volt elfoglalva” – összegzett Wilson.

Arról egyelőre nincs hír, hogy utólag megbüntetik a kapust.

Frissítés: A Liverpool honlapja azt írja, hogy műteni kell a csapatkapitányuk térdét, miután megsérült a hátsó keresztszalagja. A klub azonban nem közölte, hogy a holland védőre milyen hosszú kihagyás vár. A BBC szerint, amennyiben valóban elszakadt a keresztszalagja, akkor a felépülése több hónapig is eltarthat.

Van Dijk a Liverpool egyik legfontosabb játékosa, a kiesése alapjaiban határozhatja meg az angol bajnoki címvédő idei szezonját. A holland védő legrosszabb esetben akár a jövő nyári Európa-bajnokságról is lemaradhat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!