Ibrahimovicon a koronavírus sem fogott, 2 góllal tért vissza a milánói derbin

2020. október 17. – 22:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Milánói derbit rendeztek szombaton az olasz bajnokság 4. fordulójában: az Inter Milan és az AC Milan játszott egymással. Az AC Milanban ott volt a koronavírus-fertőzés után visszatérő Zlatan Ibrahimovic is. A 39 éves támadó 2006 és 2009 között játszott az Interben is.

Stílszerűen a svéd csatár lőtte a meccs első gólját. A 11. percben Aleksandar Kolarov rúgta fel a tizenhatoson belül, a bíró tizenegyest ítélt. A védő alig ért hozzá Ibrahimovic bokájához, a svéd csatár mégis teátrális mozdulattal terült el a földön.

A megítélt büntetőt Ibrahimovic végezte el, de belelőtte a kapusba. A kipattanóra viszont ő reagált a leggyorsabban, és másodjára már nem hibázott. Öt perccel később már 2-0 volt az AC Milannak: egy kontra végén Rafael Leao adott jól középre, Ibrahimovic teljesen szabadon passzolhatott a kapuba. Szép támadás volt, de az Inter-védők csúnyán lemaradtak Ibrahimovicról.

A 28. percben Romelu Lukaku révén szépített az Inter, de egyenlíteni már nem tudtak, maradt a 2-1, az AC Milan nyerte a rangadót. Az AC Milan százszázalékos a bajnokságban, mind a négy eddigi bajnokijukat megnyerték. A tavalyi ezüstérmes Inter viszont csak 6., 7 pontjuk van 4 meccs után.

A játéknap többi meccsén a Napoli 4-1-re nyert az előző szezon meglepetéscsapata, az Atalanta ellen, a Sampdoria 3-0-ra győzte le a Laziót, míg a címvédő Juventus idegenben 1-1-es döntetlent játszott az addig pont nélkül álló Crotonéval.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!