3-0-ra nyert a kupában a Salzburg, az összes gól Szoboszlai passzából született

2020. október 17. – 20:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar válogatott középpályása, a Salzburgban futballozó Szoboszlai Dominik három gólőpasszt adott a St. Pölten elleni kupameccsen, írja a Nemzeti Sport. Szoboszlai csapata 3-0-ra nyert, ezzel bejutott a legjobb 16 közé az Osztrák Kupában. Szoboszlai végigjátszotta a meccset.



Az első gólpassz szabadrúgás után született, Szoboszlai oldalról csavarta be a labdát a kapu előterébe. A kapus csúnyán aláfutott a labdának, ami így pont az egyik salzburgi elé hullott. Albert Vallcinak nem nehéz dolga, csak az üres kapuba kellett passzolnia.

A második gólpasszt akcióból adta a 19 éves magyar játékos: jól passzolt az érkező Enock Mwepu elé, aki az átvétel után könnyedén emelte át a labdát az elfekvő kapus felett. A harmadik gólpassz szintén rögzített helyzetből, ezúttal szögletből született: Szoboszlai beadása után Andre Ramalho fejelhetett. A St. Pölten keretében is volt magyar, de Majnovics Martin nem kapott lehetőséget a kupameccsen.

A bajnokságban is jól áll a címvédő Salzburg, mind a négy eddig meccsüket megnyerték. Legutóbb a TSV Hartberget 7-1-re ütötték ki, akkor Szoboszlai két gólpasszt adott. A válogatott azonban nem profitálhatott Szoboszlai jó formájából, katrantén miatt ki kellett hagynia a Bulgária elleni Eb-pótselejtezőt, amit nélküle is 3-1-re tudott megnyerni a magyar csapat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!