A videóbíró mentette meg a vereségtől az Evertont a városi rangadón

2020. október 17. – 16:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Városi rangadóval kezdődött a Premier League 5. fordulójának szombati játéknapja, az Everton a címvédő Liverpoolt fogadta. A néhány hete koronavírussal diagnosztizált Sadio Mané góljával már a 3. percben vezetett a Liverpool, de 16 perccel később Michael Keane fejesével egyenlítettek a hazaiak. Eközben a Liverpool elvesztette Virgil van Dijkot: a világklasszis holland védőt sérülés miatt kellett lecserélni. A hírek szerint akár 7-8 hónapig nem játszhat.

A 72. percben megint a Liverpool szerzett vezetést Mohamed Szalah góljának köszönhetően. Ez volt az egyiptomi csatár 100. gólja a Liverpoolban. A meccs utolsó negyedében Jürgen Klopp csapatának volt több helyzete, de ezek rendre kimaradtak. A kihagyott helyzetek a 81. percben megbosszulták magukat: Dominic Calvert-Lewin egy újabb fejessel megszerezte az Everton második gólját.



A hosszabbítás percei sem teltek eseménytelenül: előbb az Evertonból kiállították a brazil Richarlisont, majd a videóbíró les miatt érvénytelenítette a Liverpool 3. gólját, ami a győzelmet jelentette volna számukra. Így maradt a 2-2-es döntetlen, az Everton megint nem tudta legyőzni városi riválisát, erre legutóbb tíz éve volt példa a PL-ben. (MTI)

A döntetlen ellenére 13 pontjával az Everton vezeti a PL-t, a 10 pontos Liverpool a harmadik, de a forduló hátralévő meccseitől függően ez még változhat.

A játéknap másik rangadóján a Manchester City 1-0-ra győzte le az Arsenalt. A Chelsea gólzáporos 3-3-as döntetlen játszott a Southamptonnal, a vendégek a 92. percben egyenlítettek Frank Lampard csapata ellen.

A meccsek a járvány miatt zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!