A forduló gólja helyett a forduló védése lett a Szeged akciója után

2020. október 16. – 09:17

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavírus által megtizedelt szegedi kézisek első pontjaira még várni kell.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája új időrendre tért ebben a szezonban, és csütörtök este is meccseket játszanak. Tíz szegedi játékos lett koronavírusos szeptemberben, a lengyel Kielce ellen tudtak eddig csak kiállni, a sorozatot kiíró EHF nem engedte az újabb halasztást. A szegediek a negyedik fordulóban így a második meccsüket játszották le.

A Kielce edzője, Talant Dijsebajev ugyan hízelgően azt mondta, Juan Carlos Pastor edző csapata mindig veszélyes, ha van 6 mezőnyjátékosa és egy kapusa, csoda kellett volna a Porto legyőzéséhez. A portugálok a tavalyi szezonban kifejezetten jó játékkal gyűjtögették a pontjaikat, idén hazai pályán váratlanul beleszaladtak a norvég Elverum ellen egy vereségbe, de a fehérorosz Bresztet például megverték.

A Szeged helyt állt a meccsen, jobb helyzetkihasználással szorosabbá is tehették volna az eredményt, a hazai csapat 25-19-re nyert. A spanyol Canellas volt a magyar csapat legeredményesebb tagja, hét gólig jutott, az első félidőben alig volt rontott lövése.

A második félidőben már ő is kezdett fáradni, a forduló gólját lőhette volna az alábbi akcióból, de a macedón kapus, Mitrevski egy szenzációs vetődéssel hárított. A világbajnok Canellas sem számított arra, hogy a mezőny legjobbja a levegőben úszik majd, ezért találta el a fejét. A szegediek edzője is csak a fejét fogta, mert szépen kijátszották a támadást, mégis kimaradt.

A Szegednek jövő csütörtökön Bresztben kell játszania, egyelőre nincs arról hír, hogy a megfertőződött, de már meggyógyult játékosok visszatérhetnek. A Sportkórház hat hét kihagyást javasol. A Szeged folyamatosan tesztelte a játékosait már az előszezonban is, így sem tudta feltartóztatni a vírust.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!