Színesben is láthatjuk az évszázad mérkőzésének góljait

2020. október 16. – 12:09

frissítve

Színesben is láthatjuk az évszázad mérkőzésének góljait

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken jelentette be a Telekom, hogy a legendás 6:3-as magyar–angol meccs felvételét nemcsak digitalizálta, de a gólokat ezentúl színesben is meg lehet tekinteni. A meccset a november 25-i évfordulón teljes egészében meg lehet majd nézni Matuz Krisztián kommentálásával a Szuper TV2-n 18 órától. A találkozót a jelenkor követelményeinek megfelelően stúdiós beszélgetésekkel vezetik fel, a szünetben pedig ugyanúgy értékelnek, elemeznek, mint mostanában szokás.

Az Aranycsapatot az 1952-es olimpiai győzelem után hívták meg egy barátságos meccsre az angolok, akik 90 éven át voltak hazai pályán veretlenek. 1953. november huszonötödike volt az időpont, és már előre sejteni lehetett, hogy ez több lesz, mint egyszerű mérkőzés. A magyar kapitány, Sebes Gusztáv példamutatóan felkészült, például beszerzett olyan labdákat Angliából, amilyenek itthon még nem voltak elérhetők, hogy a játékosokat ne érje meglepetésként. Megnézte az angolok csapatot élőben, a Vasas-pályára pedig a Wembley stadion jellegzetességeit építtette fel.

„A huszadik évfordulóra már kijött egy hangfelvétel, abból évekig szóról-szóra idézni is tudtam Szepesi György szavait, de a gólokat sokáig nem is láttuk tisztán, nem tudtuk, mi történik a pályán. Ezért most nagyon várom, milyen lesz digitalizálva a teljes meccs. Puskás gólja, és előtte a csele egyenesen fantasztikus, olyan a minőség, mintha napjainkban történne ez a klasszikus mozdulat. Bár napjainkban látnánk ilyet!” – mondta Bozsik Péter edző, akinek az édesapja egyébként az ötödik gólt jegyezte annak idején a Wembley-ben.

Bozsik elmondta, modern statisztikák is készültek a meccsről, és őt is meglepte, milyen futómennyiségre voltak képesek néhányan, és milyen passzpontosságra. „Ilyen oldalról is érdemes közelíteni, nem csak onnan, hogy aranycsapatozunk. Ez a meccs már a nemzeti történelem része, példaképeket láthatunk a pályán, akik a vasfüggöny mögül elmentek Angliába, a futball őshazájába, és onnan győztesen távoztak.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!