Egy 19 éves teniszező a Garros új női bajnoka

2020. október 10. – 16:54

frissítve

Egy 19 éves teniszező a Garros új női bajnoka

Másolás

Vágólapra másolva

Iga Swiatek nyerte a Roland Garros női egyes versenyét. Swiatek a szombati döntőben 6:4, 6:1-re legyőzte az amerikai Sofia Kenint – írja az MTI.

A 19 éves, lengyel Swiatek a világranglista 54. helyezettjeként óriási meglepetésre jutott a fináléba, ugyanis a WTA-rangsor 1975-ös bevezetése óta ő a legalacsonyabban jegyzett döntős Párizsban. Ráadásul úgy tudta megnyerni a élete első Grand Slam-trófeáját, hogy előtte még egyetlen profi tornán sem diadalmaskodott.

A női döntősöket sombaton 14 fok, napsütés és – a koronavírus-járvány miatt csupán – néhány száz néző várta a Philippe Chatrier Stadionban. A nyitószettben a világranglistán 54. Swiatek 3:0-ra elhúzott, de az Australian Open idei nyertese hamarosan utolérte őt. Swiatek 5:3-nál nem tudta kiszerválni a játszmát, végül egy újabb brékkel tudott szettelőnybe kerülni. A folytatásban a moszkvai születésű, a világranlistán jelenleg 6. Kenin 2:1-es hátránynál ápolást kért a combjára, innentől pedig láthatóan nem volt százszázalékos, így Swiatek könnyedén lezárta a mérkőzést, amely 1 óra 24 percig tartott.

Swiatek, aki egyesben Szeles Mónika 1992-es diadala óta a legfiatalabb bajnoka a Garrosnak, karrierje első trófeája mellé 1,6 millió eurót (568 millió forint) kapott, és hétfőtől a 17. helyen jegyzik majd a világranglistán.

(Borítókép: A lengyel Iga Swiatek az amerikai Sofia Kenin ellen játszik a francia nyílt teniszbajnokság női egyesének döntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2020. október 10-én. Fotó: MTI/EPA/Julien De Rosa)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!