Fucsovics megingott, nem jutott a nyolc közé a Garroson

2020. október 5. – 12:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A második szettben sokat hibázott 5:2-es vezetésénél.

A párizsi nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében a legjobb magyar játékos, Fucsovics Márton az orosz Andrej Rubljovval találkozott. Annak ellenére az orosz teniszező volt az esélyes, hogy a magyar kétszer is legyőzte már salakon: három éve a Davis-kupában öt szettben intézte el, és azzal jutott a világcsoportba Magyarország.

A Roland Garroson Fucsovics az első körben a negyedik kiemelt orosz Danyil Medvegyevet verte meg 3:1-re, utána szettet sem veszített a spanyol Ramos, valamint a brazil Monteiro ellen. Mivel Rubljov a 13. helyen kiemelt, figyelemre méltó győzelem nélkül jutott el idáig.

Fucsovics kitűnően kezdte a meccset, rögtön elvette ellenfele adogatását, 3:1-nél két bréklabdája volt, de nem tudta egyiket sem értékesíteni, majd a saját szerváinál is elbizonytalanodott, így az orosz kiegyenlített. A magyar azonban ismét elvette ellenfele adogatását, 5:4-nél pedig a szettért adogatott, de Rubljov nyolc pontot ért el zsinórban, így gyorsan fordult a kocka, és 5:6-nál már a szettben maradásért szervált a magyar.

A hullámvölgyből a legjobbkor jött ki Fucsovics, volt egy szerencsés, a hálón megpattanó labdája is, miután Rubljov megzavarodott, és majdnem kiütötte a stadionból a labdát. Fucsovics visszanyerte a határozottságát és a pontosságát, és egyenlített. A rövidítésben az orosz ment el 3:1-re, akkor azonban a magyar legalább annyira összpontosított, mint a meccs elején, öt pontot csinált zsinórban, és végül az övé lett a játszma. (7:6, a rövidítésben 7-4.)

A második szettben Fucsovics ismét 3:1-re vezetett, amikor kulcsfontosságú, több mint tíz percig tartó adogatógémet nyert meg, bréklabdát is hárított eközben. A hosszú labdamenetekben többnyire magabiztos volt.

5:2-nél már a játszmáért adogatott, 30 semmije volt, de nem tudta befejezni. 5:4-nél ismét a játszmáért adogatott, akkor Rubljov jól gyorsította a játékot a fontos pillanatokban, és egyenlített. 5:5 után sem talált magára Fucsovics, és az adogatását kettős hibával veszítette el. Rubljov nagy erőt kapott ettől a fordítástól, és 6:5-ös vezetésénél jól szervált, 7:5-re megnyerte a szettet, és ezzel 1:1-re módosította az állást. Amikor az első játszmában felzárkózott az orosz, akkor kimagaslóan játszott, a másodikban Fucsovics hibái is kellettek az egyenlítéshez.

A harmadik szettben Fucsovics menetrendszerűen elment 3:1-re, de a folytatás ugyanolyan lett, mint addig, Rubljov szívósan a nyomába eredt, és 3:3-ra egyenlített. Sőt, Fucsovics szervái nem sikerültek a legjobban, az orosz pedig érezte, hogy meg lehet fogni az MTK játékosát, és ki is használta ezt az esélyt.

Rubljov adogatásánál viszont a magyar megoldásai jöttek be, és egy hálón megpattanó labda ki is hozta a sodrából az oroszt (4:4). Fucsovics szenzációs röptével sem tudta megnyerni szervagémjét, mert az orosz nagyon okosan gyorsította a játékot, és érezni lehetett, már az ő kezében van az irányítás. Be is söpörte néhány jó ütéssel a szettet 6:4-gyel.

A negyedik játszmában fej fej mellett haladtak 5:5-ig, Fucsovicsnak három szettlabdája is volt fogadóként, de egyiket sem tudta értékesíteni. Semmi negyven után Rubljov sorozatban öt pontot ért el.

A rövidítésben az orosz egyértelműen érvényesítette az akaratát, Fucsovics pedig veszített és kiesett.

A végeredmény: Fucsovics–Rubljov 7:6, 5:7, 4:6, 6:7

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!