Nem lett az úszószövetség elnöke, ezért lemondott az utánpótlás vezetéséről Petrov Iván

2020. szeptember 29. – 17:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott utánpótlás vezetőedzői tisztségéről Petrov Iván, miután sikertelenül indult a Magyar Úszószövetség elnökségéért, írja a Nemzeti Sport. Petrov, aki néhány hónapja a Győri Úszó Sportegyesület vezetőedzői tisztségéről is lemondott, még a jelöltlistára sem került fel a vasárnapi tisztújító közgyűlésen.

Az úszószövetséget továbbra is Wladár Sándor vezeti, az újraválasztott elnök mandátuma 2025-ig szól. Petrov levélben kérte lemondásának elfogadását, amit a Nemzeti Sport információi szerint Wladár meg is tett.

Már is meglepetés volt, hogy Petrov bejelentkezett a MÚSZ elnöki tisztségéért, a jelentkezési határidő lejárta előtt nem sokkal jelezte indulási szándékát. Petrov azzal kampányolt, hogy a kisebb vidéki egyesületek sorra sorvadnak el, és ezzel kezdeniük kell valamit. A jelöltséghez 94 szavazatra lett volna szüksége a szövetség tagszervezeteitől, de Petrov csak 65-öt kapott, így Wladár lett az egyedüli jelölt. A győri egyesületet Petrov ikertestvére, Petrov Árpád irányítja.

(Borítókép: Petrov Iván (középen) a magyar úszóválogatott edzésén a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. július 30-án. MTI Fotó: Kovács Anikó)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!