Wladár Sándor maradt a Magyar Úszó Szövetség elnöke

2020. szeptember 27. – 14:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Wladár Sándor marad 2025-ig a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke. A szervezet vasárnapi tisztújító közgyűlésén a jelöltlistára kerülésnél Moszkva olimpiai bajnokának 134, egyetlen kihívójának, Petrov Ivánnak pedig 65 támogatója volt, így csak Wladár lehetett jelölt, írja az MTI. Petrov arra kérte követőit, szavazzanak az elnökre. Ezt végül 178 igen, 1 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett megtették.

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A MÚSZ elnöksége augusztus 26-án döntött a tisztújító közgyűlés megtartásáról, bár Wladár mandátuma 2022-ig szólt. Wladár Sándor ezt azzal indokolta, hogy a jelenlegi rendkívüli helyzetben, illetve a szövetség előtt álló feladatok lehető legmagasabb színvonalú megoldása érdekében új, hosszú távra szóló felhatalmazást kérnek a tagságtól.

„A MÚSZ történetében nem igazán volt még példa arra, hogy több jelölt közül, titkos szavazással válasszanak elnököt, épp ezért ezt nagyon erős felhatalmazásnak tekintem. Továbbra is egyesület- és sportolópárti leszek, és ahogy eddig, ezután is a maximumot fogom nyújtani ezen a poszton – úszóként ezt nevelték belém, nem is tudnám másként csinálni” – modta megválasztása után Wladár Sándor.

Wladár Sándor mellett továbbra is Becsky András tölti be az általános alelnöki, míg Turi György mesteredző a szakmai alelnöki tisztséget. Az elnökségben helyet kapott Gyepes Ádám, Gyurta Dániel, Kalaus Valter, Kovács Ottó, Markovits László, Molnár Mihály, Pass Ferenc, Risztov Éva, Rózsa Norbert, Szita Károly, Török Enikő és Verrasztó Zoltán.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár napirend előtti beszédében azt mondta: azzal a rendkívüli helyzetben, ősszel bejelentett szándékkal csak egyetérteni lehet, hogy az elnökség most kapjon új, olyan hosszabb távra szóló felhatalmazást. Ez garantálja azt, hogy zavartalanul lehet megszervezni a két, egymást három évvel követő olimpiai felkészülést, a jövő évi budapesti Eb megrendezését, valamint a 2024-es rövidpályás világbajnokság előkészítését.

Szabó Tünde utalt arra, hogy a tavaszi koronavírus-járvány miatt a közös teherviselés jegyében a szövetség anyagi támogatása is csökkent. Az államtitkár elismerően beszélt arról, hogy a Wladár Sándor által vezetett MÚSZ 2017 ősze óta nagyon sok mindent tett azért, hogy a viharos időszak után ismét azon szövetségek sorába emelkedjék, amelyek munkája követendő példa lehet mások számára. Tavaly egymást követték a rangos nemzetközi viadalok, amelyeknek csodájára járt a világ, és emellett a hazai bajnokságok megrendezése is kiválóan sikerült, nem is beszélve a csodálatos világbajnoki szereplésről – mondta Szabó Tünde.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!