Jakabos Zsuzsa férje elindul az úszószövetség elnöki posztjáért

2020. szeptember 26. – 19:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

(Ez a cikk eredetileg a Telex.hu elindulása előtt, lapunk Facebook-oldalán jelent meg 2020. szeptember 19-én.)

---

Tisztújító közgyűlést tart a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) szeptember 27-én. A 2017-ben megválasztott elnök, Wladár Sándor kihívója a győri szakosztály vezetője, a 37 éves Petrov Iván lesz. A győztes öt éven át vezetheti a szövetséget.

„Hiszek a győzelmemben, különben nem is indulnék. Abban is bízom, hogy a MÚSZ-t hatékonyabbá lehet tenni. A szakmát, a versenyzőket szeretném képviselni”

– mondta a Telexnek Petrov Iván, aki a szintén úszó Jakabos Zsuzsa férje. Petrov ikertestvére, Árpád Hosszú Katinka edzője volt még tavaly, ő is Győrben dolgozik.

Az 57 éves Wladár is az úszásból jön, hiszen az 1980-as olimpia hátúszóbajnoka volt. A jelenlegi elnökség mandátuma 2022-ig szólt volna, de azért hozták előre egy évvel a tisztújítást, mert szerették volna, hogy ugyanaz az elnökség menedzseli le az olimpiai felkészüléseket és az elkerülhetetlen generációváltást.

A sportág üde színfolt abból a szempontból, hogy kettő, a sportágból érkező jelölt verseng egymással, a politika nem állított jelöltet. Az elnökségbe pályázik még Risztov Éva, Rózsa Norbert, Gyurta Dániel, akik mindannyian olimpiai bajnokok.

Az úszók a legutóbbi riói olimpián, 2016-ban három, előtte Londonban két aranyérmet nyertek. 2019-ben a legsikeresebb magyar sportág ez volt, ugyanis Hosszú Katinka mellett Milák Kristóf, Kapás Boglárka, Rasovszky Kristóf is világbajnok lett a dél-koreai Kvangdzsuban.

Úszásban 2017-ben Magyarország világbajnokságot rendezett, jövőre Európa-bajnokságot fog, amelyet idén májusról halasztottak el a koronavírus-járvány miatt. 2024-ben rövidpályás világbajnokság lesz a magyar fővárosban, 2027-ben pedig ismét vizes világbajnokság.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!