57 millió forintot ad a Tesco a helyi fiatalok jövőjének fejlesztésére (x)

2024. október 18. – 10:56

57 millió forintot ad a Tesco a helyi fiatalok jövőjének fejlesztésére (x)
Kép: Tesco

Másolás

Vágólapra másolva

Gyerekekkel és fiatalokkal foglalkozó szervezetek, figyelem! A Tesco 57 millió forint támogatást biztosít a helyi közösségeknek a közvetlen környezetükben élő 25 év alatti fiatal felnőttek életkörülményeinek javítására. Elstartolt a „Start a jövőért” pályázati program.

November 8-ig lehet pályázni a Tesco új, „Start a jövőért” elnevezésű programjában elsősorban a gyermekekre, serdülőkre és fiatalokra pozitív hatást gyakorló helyi projektek anyagi finanszírozásáért. A közösségi kezdeményezés célja, hogy forrást biztosítson szerte az országban olyan intézmények, illetve szervezetek számára, amelyek képességfejlesztési, tehetséggondozási programokkal, közösségi események szervezésével vagy egyéb módon szeretnének tenni azért, hogy a közvetlen környezetükben élő 25 év alattiak minél jobb feltételekkel induljanak az életükben.

A „Start a jövőért” az áruházlánc 2016 óta sikerrel futó „Ön választ, mi segítünk” pályázati programját váltja fel, amely 15 fordulóban 346 hazai település közel 2200 projektjének támogatásán keresztül több mint fél milliárd forinttal segítette a helyi közösségek életét.

„Ön választ, mi segítünk programunk pályázatainak 66 százaléka már eddig is a gyermekekkel foglalkozott, így például óvodai és iskolai eszközbeszerzések, épületkorszerűsítések, valamint gyerektáborok, edukációs foglalkozások is megvalósulhattak. Továbbra is évente kétszer írjuk ki a pályázatot, és a támogatásról szóló döntésbe bevonjuk vásárlóinkat. Újdonság azonban, hogy a támogatási összeget 57 millió forintra emeljük, ami a korábbiakhoz képest minden fordulóban plusz 15 millió forint segítséget jelent a nyertes pályázóknak” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco-Global Zrt. kommunikációs vezetője.

A „Start a jövőért” program a Tesco áruházak elhelyezkedése alapján kialakított 60 körzet mindegyikében fordulóként közel 1 millió forint támogatást nyújt. A https://tesco.hu/kozosseg/ portálon keresztül benyújtott pályázatokat ezúttal is egy független szakmai testület bírálja el, hogy kiválassza körzetenként azt a legjobb, maximum 3 projektet, amelyek sorsáról aztán a Tesco üzletek vásárlói döntenek a vásárláskor kapott szavazózsetonokkal, így összesen 180 projekt válhat valóra.

A szavazási szakaszba továbbjutott pályázatok az elért helyezésüknek megfelelően 500 ezer, 300 ezer, illetve 150 ezer forintot nyernek minden körzetben. A szervezők pedig szakmai szempontok alapján egy vagy akár több pályázatot különdíjjal is jutalmazhatnak.

Jó hír a közösségeknek: a Tesco a korábbi jó gyakorlatokra építve a lehetőséget nyitva hagyja egyéb jó ügyeket – például az állatokat, az időseket vagy a hátrányos helyzetű felnőtteket – szolgáló pályázatok számára is. A Start a jövőért tehát elsősorban a 0-25 éves korcsoportra fókuszál, de nem zár ki a helyi csoportok számára fontos más projekteket sem.

Bővebb információ a „Start a jövőért” program részleteiről és pályázati feltételeiről a https://tesco.hu/kozosseg/ oldalon található.

Ez a cikk egy fizetett promóció, megrendelője a Tesco-Global Áruházak Zrt.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!