Az UniCredit Bank támogatásával került az élvonalba a zalai asztalosműhely (x)

2024. október 1. – 10:55

Az UniCredit Bank támogatásával került az élvonalba a zalai asztalosműhely (x)
Blaskovics Richárd. Fotó: UniCredit Bank

Másolás

Vágólapra másolva

„Egyedi bútort a jövőnek érdemes tervezni, hogy a változó igényeinknek sokáig meg tudjon felelni praktikus és esztétikus módon, azt is szem előtt tartva, hogy egyre több a beépíthető háztartási gép és okoseszköz az otthonunkban” – mondja Blaskovics Richárd, az egyedi bútorokat és nyílászárókat gyártó Agathis Interior Kft. alapító-tulajdonosa.

A szakember 11 éve, londoni lakberendező diplomával a zsebében vágott bele a
bútorkészítésbe. Két barátjával, Mezei Zsolt asztalosmesterrel és Jávor Levente faipari mérnökkel 2020-ban közösen alapított cégük, az Agathis Interior Kft. mára a legkorszerűbb gépekkel és digitális technológiával felszerelt faipari tervező- és gyártóközponttá nőtte ki magát Zalaapátiban, ahol megrendelőik bármilyen egyedi elképzelését meg tudják valósítani.

„Kis asztalosműhelyként, garázsvállalkozásként indultunk. Később egyre komolyabb
munkákkal bíztak meg minket, ám a műhelyünk már sem méretben, sem felszerelésben nem felelt meg ezeknek az igényeknek. Ekkor segített az UniCredit Bank a Széchenyi Kártya Program MAX+ beruházási hitellel, amelyből megvásárolhattuk a jelenlegi, 2000m² -es műhelyünket” – meséli.

Az új műhelyben az Agathis jelentősen bővíteni tudta a gyártási kapacitását. Komoly gépparkot szereztek be, így minden feltétel adott, hogy komplex belsőépítészeti munkákat, családi házak bútorait, éttermek berendezését is el tudják készíteni. Ma már számos ügyfelük konyha- vagy nappalibútora, illetve egyedi nyílászárói dicsérik az Agathis szakembereinek keze munkáját a környékbeli, zalai településektől kezdve Keszthelyen át egészen Budapestig.

Függetlenség, stabilitás és szakmai sikerek

Az UniCredit Bank támogatásával megvalósított, tágas, jól felszerelt műhelyben készült bútorokkal a vállalkozás hamar bekerült a hazai lakberendező szakma élvonalába: „Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy egy évvel a beruházásunk után mi készítettük el annak a badacsonyörsi háznak a bútorait és nyílászáróit, amely elnyerte a 2023-as Év Háza díjat nyaraló kategóriában” – mondja Blaskovics Richárd.

Minden munkafolyamatot saját maguk végeznek, a 3D-s digitális tervezéstől a
lapszabászaton keresztül a saját festőkabinban és szárítóhelyiségben történő bútorfestésig, a CNC-maróval készített, kreatív és stílusos, dombormintás fiókelőlapok gyártásáig.

A tágas csarnokban párhuzamosan több projekten is tudnak dolgozni. „Óriási előny, hogy nem függünk külső beszállítóktól, így a kiváló minőség mellett hosszú távon tudjuk garantálni a kiszámítható határidőket és a kedvező árazást is a megrendelőink számára” – magyarázza a cégvezető.

Lakberendezés a holnap igényeire szabva

Blaskovics Richárd elmondása szerint a bútortervezés összetett, többlépcsős folyamat. Gyakori, hogy a megrendelő egy közösségimédia-oldalon látott fotó alapján szeretné a saját konyháját berendezni, de az is előfordul, hogy profi belsőépítész útmutatásai alapján készíttetne egyedi bútort.

„A tervezés és gyártás során érdemes a jövőre is gondolni, hiszen az új konyha- vagy szobabútorainkkal hosszú évekig élünk együtt, így fontos, hogy sokáig, praktikus és esztétikus módon tudják kiszolgálni a változó igényeinket, azt is szem előtt tartva, hogy egyre több a beépíthető háztartási gép és okoseszköz az otthonunkban” – mutat rá a szakember.

Ennek megfelelően egyre nagyobb igény van az okosfunkciókkal bíró bútorokra. Népszerű megoldások például a pultokba beépített, akár vezeték nélküli töltőállomások, a szenzoros világítás a szekrényekben, a fogantyú nélküli, érintésre nyíló ajtók, a konyhaszigetbe süllyeszthető szagelszívó, vagy az akár telefonos applikációval is programozható okoshűtők, -kávéfőzők és -sütők. Ezek beépítésében az Agathis számos szakma képviselőivel együttműködik.

Blaskovics Richárdnak meggyőződése, hogy a minőségi anyagokból, egyedi tervek szerint készített bútorzatra, beépített gépekre, intelligens eszközökre érdemes úgy tekinteni, mint hosszú távú befektetésre, ami mindaddig megbízhatóan szolgálja az igényeinket, amíg az adott ingatlanban élünk, egy jövőbeni eladásnál pedig sokszorosan megtérül, hiszen jelentősen növeli otthonunk értékét.

Partnerség

Blaskovics Richárd és társai örömmel vesznek részt az UniCredit Bank kkv-knak szóló kampányában. A „Minden vállalkozás egy történet” mottójú kommunikációs kampányban az UniCredit Bank ügyfelei mutatják meg saját példájukon keresztül, hogyan tudja a bank támogatni a munkájukat, a fejlődésüket stabil pénzügyi háttér biztosításával a számukra leginkább megfelelő finanszírozási formák, pénzügyi megoldások segítségével. A kampány kisfilmjei itt nézhetőek meg: unicreditbank.hu/vallalkozasok.

Fotó: UniCredit Bank
Fotó: UniCredit Bank

Ez a cikk egy fizetett promóció, megrendelője az UniCredit Bank Hungary Zrt.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!