Egy hétig a Tesco volt az Árfigyelő bajnoka (x)

2024. szeptember 20. – 10:55

Egy hétig a Tesco volt az Árfigyelő bajnoka (x)
Fotó: Tesco

Másolás

Vágólapra másolva

A kiskereskedelmi áruházláncok közül egy héten keresztül a Tesco kínálta a legkedvezőbb árakat az Árfigyelő összesítése szerint. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) által tavaly nyáron elindított online felület adatainak összehasonlítása szerint az egységárakat[1] figyelembe véve a Tesco szeptember 11. és 18. között minden nap az élre került az összes láncnál elérhető termékkategóriák közül az adott kategória legolcsóbb termékeiből álló kosár esetén.

A Tesco a kötelező akciózás megszüntetését követően is alacsony árakkal támogatja a családi kiadások visszaszorítását azzal, hogy nemcsak egy-egy termék árát tartja versenyképesen, hanem több ezer terméken alacsony árakat kínál, hogy a vásárlási szokásoktól függetlenül a vásárlás végösszege is alacsony legyen. Ezt támasztja alá az Árfigyelő egységáras kosarainak összehasonlítása is, amely alapján szeptember 11. és 18. között, egy héten keresztül a mindegyik áruházláncban elérhető termékkategóriákban a kategóriánként legkedvezőbb árú termékekből összeállított kosarak közül a Tescóé lett a legolcsóbb.

Szeptember 12-étől kezdődően a vállalat újabb több mint 900 árucikket vont be az Árgarancia programba, a leggyakrabban keresett márkatermékkel bővítve az eddig túlnyomórészt sajátmárkás termékekből álló kedvezményes árú választékát.

Az áruházlánc ezzel az akcióval az eddigiekhez képest még több mint 900, gyakran keresett márkatermék árát tartja garantáltan tartósan alacsonyan, valamint további 600-nál is több olyan termék alapárába is jelentősen befektet, amelyekről a vásárlók az áruk miatt eddig lemondani kényszerültek. Az áruházlánc ezzel összesen már közel 1700 termék esetében vállal garanciát arra, hogy amennyiben valaki alacsonyabb áron jut hozzá ezekhez a termékekhez, visszafizeti neki a különbözetet. A Tesco ezzel együtt több ezer fogyasztási cikket biztosít tartósan olcsón, hozzájárulva a háztartási kiadások csökkentéséhez és a hazai belső fogyasztás ösztönzéséhez.

Fotó: Tesco
Fotó: Tesco

Mindezen felül a Tesco további több mint 600 állateledel és tartós élelmiszer árát csökkenti tartósan szeptember 12-étől a korábbi, háztartási és szépségápolási termékekre vonatkozó árcsökkentő kampány kedvező fogadtatását látva. Az érintett árucikkek között találhatók konzervek, reggelizőpelyhek, instant ételek és alapok, tészta, rizs, valamint a speciális, illetve egészséges táplálkozási igényeknek megfelelő (pl. vegán, cukor- és gluténmentes) termékek.

Az akciók részleteiről bővebb információ a www.tesco.hu weboldalon találhatók.

[1] A 2024. szeptember 11. és 18. között, az arfigyelo.gov.hu oldalon elérhető 78-ból annak a 71 termékkategóriának a vizsgálatával kialakuló rangsor, amely kategóriákban minden üzletláncnak van elérhető terméke. Az összehasonlítás nem veszi figyelembe a körte; földieper; étkezési újburgonya; kelkáposzta, háztartási keksz, laktózmentes túró, laktózmentes margarin- és sütőmargarin, valamint laktózmentes vajkrém kategóriákat, mivel az ezekbe tartozó árucikkek nem érhetők el az Árfigyelőn megjelenő összes üzletláncnál.

Ez a cikk egy fizetett promóció, megrendelője a Tesco-Global Áruházak Zrt.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!